avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru depasire pe linie discontinua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru depasire pe linie discontinua

De curand mi-a fost suspendat carnetul de conducere pentru 30 de zile, pentru ca am efectuat o depasire cu autoturismul intr-o zona in afara localitatii, unde depasirea nu a fost interzisa, nu am depasit nici limita de viteza (autoturismul pe care l-am depasit se deplasa cu aprox 50-60 km/h, limita de viteza fiind de 90km/h), doar ca am avut ghinionul ca din sens opus sa se apropie un alt autoturism, cu viteza marita, dar m-am incadrat pe banda mea la timp, fara sa fortez pe ceilalti conducatori sa franeze, sau sa ii oblig sa schimbe directia de deplasare. Echipajul de politie care era in zona cu radarul a vazut, dar nu mi-au facut nici un semn sa opresc si mi-am continuat mai departe deplasarea linistit. Dupa aprox 7 km am tras pe dreapta, intr-o parcare, cand ma trezesc cu acel echipaj de politie in drum, a oprit si celalalt autovehicul pe care l-am depasit. Un agent a venit la mine, mi-a cerut actele, pe care i le-am inmanat si m-a instiintat ca o sa am carnetul suspendat pentru 30 de zile, decat sa ajung in spital, e mai bine asa... cica! Prima data s-au ocupat de conducatorul celuilalt autovehicul, care se pare ca nu era in regula cu numerele, pe urma mi-a facut mie procesul verbal, amenda contraventionala si suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile. Am achitat amenda pe loc, am semnat procesul verbal, agentul a trecut si obiectiunile mele.
Ieri am fost de am depus la judecatorie o contestatie, mi-au eliberat un certificat de grefa si pe baza lui am fost sa imi ridic permisul. La sectie dupa ce m-a pus sa semnez niste hartii (pe una nici nu mi-a dato sa o citesc, mi-a intins doar coltul foii), mi-a dat permisul. Acel agent de la sectie mi-a spus ca daca nu o sa predau permisul in termen de 15 zile dupa ce instanta va pronunta o sentinta definitiva si irevocabila, imi vor marii perioada de suspendare a permisului cu inca 30 de zile. Si imi vor putea marii perioada de suspendare in fiecare luna cu cate 30 de zile pana la 210 zile, daca voi continua sa nu predau permisul... si atunci imi vor face dosar penal. E posibil asa ceva?
Eu sunt sofer de camion pe comunitate si fara permis as ramane fara servici.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
ssdany, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis eddy68ro eddy68ro As vrea sa stiu ce sanse as avea la o contestatie de proces verbal in urmatoarele conditii: Am depasit viteza legala cu 67 km/h,inconditiile in care nu stiam ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
104km/h in localitate, sau nu? sebic sebic In timp ce conduceam autoturismul pe DJ 691 in directia Lipova, venind de pe Soseaua de centura a Timisoarei, la circa 800m de intersectia celor doua drumuri, ... (vezi toată discuția)