avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme CASCO Omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme CASCO Omniasig

Am o problema si sper ca ma puteti ajuta .
Am o masina cumparata second hand pe firma prin BCR Leasing.Casco am la Omniasig de cand am luat masina aproape 2 ani. Am asigurat ca si echipament suplimentar pe data de 04.09.2008 niste jante de aluminiu .Pe data de 20.01.2009 acestea mi-au fost furate .Am anuntat politia a venit a facut poze am dat declaratii tot ce trebuia facut .Pe data de 02.02.2009 m-am prezentat la omniasig impreuna cu dovada de la politie pentru a deschide un dosar de dauna pe care l-am si deschis .Ofiterul de daune mi-a zis la data respectiva ca daca in termen de 30 de zile de la anuntarea evenimentului la politie nu se gaseste autorul furtului ei ma vor despagubii .Am revenit la cei de la Omniasig pe data de 31.03.2009 cu cererea de despagubire pentru a cere ca plata sa se faca in regie propie din cauza ca jantele costasera mult mai mult decat suma in care erau asigurate iar banii nu imi ajungeau pt procurarea decat a 3 dintre ele .I-am expus domnului care se ocupa cu regia proprie parerea mea iar acesta a zis ca poate el sa procure jantele in asa fel incat sa se incadreze in suma asigurata si in 2 zile sa pot sa le ridic de la sediul lor .Intre timp eu ma hotarasem sa iau regie propie pentru a procura alte jante second-hand si i-am zis acest lucru domnului cu pricina .A facut un calcul si a zis ca daca vreau regie propie trebuie ca mai intai cazul meu sa treaca prin niste investigatii anti frauda sau ceva de genul asta .I-am zis ca e in regula si l-am intrebat dc e necesara o astfel de masura doar in cazut in care vreau banii si nu si in cazul in care imi procura dansul jantele si dc lucrul acesta nu s-a facut pana acum pt ca trecuse deja aproape o luna decand le-am prezentat incidentul .La aceasta intrebare nu a stiu sa imi raspunda .L-am intrebat apoi cat dureaza aceasta procedura si a dat din umeri din nou .Am solicitat un act semnat de cineva care sa dovedeasca ca am fost acolo , am solicitat regia propie si ei au refuzat motivand cu investigatia ....nici acest lucru nu a fost posibil .Mi-a zis ca o sa ma instinteze ei in legatura cu investigatia dar cand nu se stie .Ce pot eu sa fac in cazul asta ?Sa astept sa ii actionez in judecata? Care sunt drepturile mele si ce timp limita au ei in rezolvarea acestei probleme ? Am atasat mai jos un link in care am pus contractul meu cu ei si pe care l-am citit de cateva ori nu am inteles nimik din el .M-am gandit sa cer ajutorul unor persoane mai abilitate decat mine (adica dvs) in speranta ca pot face ceva in acest caz . Ma simt furat desii platesc 1000E pe an acestor domni de la omniasig tocmai pentru aceste intamplari ....nu mai zic de felul in care m-au facut sa ma simt in timpul discutiilor avute cu acel domn si care mi-a dat de inteles ca mi-am furat singur jantele si acum vreau bani pe nedrept .Va multumesc si sper sa aveti rabdare sa cititi tot ce am scris . Uitati si linkul cu contractul [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:06, 26 Aprilie 2009
De regula, furtul jantelor nu se despagubeste insa va trebui sa lecturati dvs. contractul pe care l-ati postat acolo si sa cautati in special, clauzele unde sunt cuprinse excluderile, adica situatiile in care asiguratorul nu plateste.
De platit se plateste pentru ca au vrut sa mi le procure dansii altfel spunea ca nu ma despagubesc nu imi mai deschideau dosar de dauna .Contractul l-am lecturat insa nu am inteles mare lucru din el in special termenul in care ei trebuie sa ma despagubeasca
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
dragy2008, utilizator
Aveti toate conditiile indeplinite pentru a primi despagubirea(anunt politie,confirmare furt,acoperire furt prin polita).
N-am inteles de ce nu ati asigurat jantele la pretul de factura , ca dotari suplimentare?
Cautati la cap.Plata despagubiri, care este termenul de plata dupa ce dosarul este complet.In privinta celor 30 zile, in acest interval asiguratorul se adreseaza politiei si primeste raspuns asupra stadiului cercetarilor privind faptasul(pentru regres).Daca raspunsul este "continuam cercetarile",trebuie sa va despagubeasca in termenul specificat in conditiile din polita.Despagubirea poate fi facuta si in natura, in acelasi termen.Daca isi incalca obligatiile, inclusiv de a va plati in regie, (nu exista investigatii anti frauda!?! frauda cui?) aveti posibilitatea unei petitii la CSA.
Jantele nu au fost asigurate la valoarea lor de nou pt ca echipamentul suplimentar nu poate depasii 10% din valoarea masinii .Eu am deschis dosarul de dauna pe data de 02.02.2009 data la care am depus la dosar si dovada de la politie in care se specifica ca nu au gasit autorul ca cercetarile sunt continuate si ca am reclamat furtul la ei .Am revenit la omniasig pt a cere banii pe data de 31.03.2009 tocmai pentru a avea timp de orice investigatie deci trecusera mai mult de 30 de zile . Am sunat la cel care se ocupa de dosarul meu pe data de 01.04.2009 ia el a zis ca dosarul meu este sistat de la plata de catre directorul centrului de daune si ca este evaluat de cei de la daune speciale pe un termen nestiut de nimeni .Comform contractului nu au dreptul sa faca asa ceva ? Reclamatia de la CSA unde o pot face si cat dureaza un raspuns din partea lor ? Ar fi mai bine sa caut un avocat si sa ma duc la ei sau sa ma duc singur si sa le arat capitolul cu Plata Despagubirilor? Multumesc
dragy2008 a scris:

Jantele nu au fost asigurate la valoarea lor de nou pt ca echipamentul suplimentar nu poate depasii 10% din valoarea masinii .

Aici pot sa spun ca "ati inghitit o galusca" si ati admis o subasigurare.Daca jantele erau montate pe masina, si ati solicitat majorarea sumei asigurate, trebuia considerata valoarea acestora din lista de optiuni ale fabricantului indiferent de valoarea facturii de procurare.In conditii nu este specificat acel 10% limita de valoare asigurabila.
Aveti cele 15 zile specificate ca limita de acordare a despagubirilor dupa scurgerea celor 30 acordate politiei pt.cercetari
Din pacate link-ul este greu de folosit in pozitia incomoda a pozelor.
La avizarea daunei, trebuie sa primiti o confirmare scrisa, un p.v. de constatare-evaluare a pagubelor, dupa stabilirea valorii despagubirii, sa completati cererea de despagubire privind modul in care vse face plata (casierie,cont asigurat)
Mergeti la Omniasig cu ciorna sesizarii CSA si o petitie adresata instantei de judecata, solicitati discutarea problemei cu juristul Omniasig.Sper sa fie suficiente motive pentru a obtine un raspuns rapid si indestulator.Functie de rezultat , procedati cum credeti de cuviinta.

Alte discuții în legătură

Casco omniasig sss17 sss17 Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am ... (vezi toată discuția)
Casco uniqa accepta dauna apoi refuza plata. sky1 sky1 pasii: 1. Jantele masinii distruse pe drumul public intr-un sant perpendiculat pe carosabil. 2. Dosarul este deschis, inspectorul se deplaseaza pentru ... (vezi toată discuția)
Problema omniasig accept plata mihay_ilie mihay_ilie buna ziua! in data de 28.09.2011 am fost implicat intr-un evenimet rutier prin Slobozia, unde in timp ce asteptam in coloana, fiind foarte aglomerat drumul, ... (vezi toată discuția)