avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Programul \\"Torch\\" este interzis sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Programul "Torch" este interzis sau nu?

Buna seara!
Am nevoie de muzica de pe Youtube pentru prezentari power point. Pot sa descarc muzica folosind "Torch" sau e la fel de interzis ca ""Torrente".
Multumesc pentru orice raspuns cu trimitere la lege!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:55, 21 Noiembrie 2013
”torrente” nu e interzis. nici torch. ceea ce contează e ceea ce descărcați.
In Romania nu stiu daca s-a judecat lumea pe tema asta, dar in alte tari nu tehnologia (programul) e ilegala, ci ce face omul cu ea. Asa ca faptul ca programul nu e interzis nu va scuteste de raspundere. Plus ca daca nu e vorba de Torch Browser, programul poate veni si cu alte programele de care nu cred ca aveti nevoie. Detalii pe [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
tgeorgescu, utilizator
De fapt, cred ca ordinea este furnizorul in cazul in care materialul pus la dispozitie poate provoca daune si, in cazul in care poate provoca daune nu este insotit de manual ori explicatii in vederea corectei utilizari, autoritate daca nu opreste expunerea utilizatorului in caz de potential vatamator si abia in cele din urma utilizatorul. Nu poate fi cineva considerat responsabil de ceea ce nu a avut omeneste posibil posibilitatea sa afle.
Si, avand in vedere abundenta de programe si tehnologii, educatia e extreme de deficitara.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
ivanawlf, utilizator
Va multumesc tuturor pentru implicare! Imi trebuie materialele pentru a crea alte materiale pe care sa le folosesc in activitatea mea, de predare. Nu le distribui si nu fac bani din ele. E vorba de utilizarea lor in crearea materialelor didactice sau pentru a fi folosite ca material didactic. De exemplu: am de predat cercul cromatic si atasez slide-urilor Vivaldi, Porumbescu, muzica ambientala etc.
Fondul este tot acelasi: este sau nu interzisa folosirea programului, ca doar pentru download il folosesc. Nu stie nimeni ce fac cu materialul descarcat, nici nu priveste pe nimeni ca fac bani sau nu din asta, ci, la o eventuala verificare, am folosit programul si asta este suficient pentru a intra sau nu sub incidenta legii.
Sigur, toata lumea stie ca pirateria face bani, dar care este diferenta intre mine si un vanzator de CD-uri cata vreme nu trebuie sa semnez un angajament nici cu autorul piesei, nici cu site-ul in discutie? De aceea am intrebat daca este sau nu interzisa folosirea programului.
"Torch has adopted the following procedures to respond to alleged copyright infringement in accordance with the Digital Millennium Copyright Act. The address of our designated agent to receive notification of infringement ("Designated Agent") is listed at the end of this policy.
(...)
DMCA Complaints
Attn: DMCA Officer
Torch Media Inc.
53rd E street, Urbanizacion Marbella, MMG Tower, 16th Floor, Republic Of Panama
Phone Number: +1 (914) 662-9076
Fax Number: +1 (914) 556-2332
Email Address: notice@torchbrowser.com"

Pe cei de la Microsoft I-ati intrebat ce parere au? Ori, daca I-ati intrebat, ei despre ce alt "Millenium" v-au facut vorbire, in cazul ideal si fericit in care ati gasit datele lor de contact. Ori, cei care va sunt "furnizorii" de raspunsuri (asa numitele "motoare de cautare") nu vi se par in nici un fel dubiosi?

Mie da, pentru ca isi dau o identitate offshore, dar programul lor filtreaza cu foarte mare usurinta si rapiditate informatiile pe baza cuvintelor furnizate de mine. Si, mai mult decat atat, practica un alt gen de abuz: ofera produsul oricui, dar "nu pot" raspunde fiecaruia in privinta cadrului legal al acordului de utilizare pe care il solicita.


Ori, poate ca vreti sa incercati si varianta autoritatilor.
In cazul in care mai aveti curajul sau energia.
Dar, e posibil sa aveti surpriza sa va puna sa platiti un tarif de 120 lei/luna pentru privilegiul de a afla cat de legal ceea ce doriti dumneavoastra sa faceti si sa petreceti cateva zile cautand sa intelegeti. Daca aveti timp. Ori mai aveti rabdare.
Ori daca sunteti dispusa sa munciti voluntar si gratuit.

Ca pe urma sa va treziti cu un reprezentant al autoritatii, si dupa el un altul, si un altul...care va cer sa incalcati legile acelea pe care v-ati straduit sa le cititi cu speranta absurda ca veti avea vreun beneficiu de pe urma acelor bani cheltuiti. Singurul beneficiu este cunoasterea amplitudinii greselilor tuturor.






Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Este legala folosirea acestui program pentru descarcare fisiere? ContSters224507 ContSters224507 Este legal sa folosesc internet download manager pentru a descarca de pe scribd un pdf privat cu drepturi de copyright (care nu are optiune de download) daca ... (vezi toată discuția)
Torrent m1ha1g m1ha1g E legal să downloadezi torrente ? Singurul contact cu utilizatorul e: - cu softul de download: bitTorrent/uTorrent - cu siteul de torrente Niciunde nu ... (vezi toată discuția)
Cat de legali sunt torrents lawcomp lawcomp Buna ziua, dupa arestarile de ieri din Bucuresti cu privire la torentii am zis sa caut vreo noua lege care s-ar fi dat in Romania. Pe langa discutiile ... (vezi toată discuția)