avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomot in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomot in bloc

M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ci cu cea care are perete comun cu vecina de sub mine. A intrat copilul (are 5 ani si 18 kg) in fuga in camera si a strabatut aproximativ 1.5 m pana la dulap, apoi a iesit. A venit vecina in viteza ca este ora 16 si este ora de liniste si a auzit copilul in camera respectiva.
Ora de liniste stabilita de primaria orasului Cluj Napoca este intervalul 13-14. Va rog un sfat. Cum sa abordez problema. Nu vreau cearta cu vecinii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmeen , utilizator 21:52, 25 Ianuarie 2022
Solutii pentru indepartat astfel de situatii inerente in cazul imobilelor de locuit in comun sunt multiple
Una dintre solutii este sa executati o protectie fonica la pardoseala in camera copilului
Buna seara,

Exista reglementari :Nivelul de zgomot in cladirile de locuit este stabilit prin STAS 6156-86 si este de 35 dB.
Trebuie sa dovedeasca depasirea limitei.

Stima.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
mediator_craiova, utilizator
Blocul este construit in 1967. Nu cred ca izolatia fonica din cele 2 camere in care am "tangenta" cu vecina cu pricina va realiza ceva. Zgomotul se transmite prin grinzi, plafoane de la un apartament la altul. Ma rog, nu am studii de specialitate in domeniul constructiilor si nu pot sa spun ceva documentat. E curios faptul ca vecina de sub mine sau cea care este perete in perete cu mine nu s-au aratat deranjate de zgomot, le-am intrebat.
Dar dvs ce credeti, va deranjati vecinii sau nu?
Am locuit in alt cartier, la etajul superior locuiau chiriasi. Sambata noaptea trebuia sa schimb camera ca sa pot dormi. Nu m-am plans la nimeni niciodata. In acest bloc in care locuiesc mai aud vecinii de jos ca se cearta. In celalta parte a apartamentului am o vecina care ingrijeste de cainii altora. Nu o condamn, fiecare traieste cum poate. Nu m-am plans la nimeni nici de noii vecini. Vecina "de pe diagonala apartamentului", imi creeaza un stres si mie si administratorului. Azi nu s-a plans pentru prima data ca aude copii in apartament. Sotul meu cearta mereu copii, nu ii lase sa se joace, sa se miste , daca se poate sa stea locului toata ziua la televizor. Eu sunt constienta ca se aude in bloc , asa cum si eu aud pe altii, dar oameni suntem, ne toleram unii pe altii. Problema reala este faptul ca vecina a avut 2 decese in familie in 2 luni. Este foarte afectata. Dar azi a exagerat : a venit in fuga cu panza si spray-ul de curatat mobila in maini(a uitat sa le lase jos din mana cand a iesit din casa) a zambit victorioasa ca a auzit pasii copilului in intervalul 15-18.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
arianaferseta, utilizator

Alte discuții în legătură

Cearta cu vecinii din cauza jocului copilului Eveliner Eveliner Am un copil de 1 an si 6 luni.M-am mutat de 3 luni la bloc si vecina de sub noi se tot plange ca nu isi poate invata nepoata care nu are domiciliul aici.Imi ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)