avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã?

Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau recursului?
Cel mai recent răspuns: rosiorilor , utilizator 11:39, 13 Ianuarie 2014
Daca fondul a fost judecat dupa dispozitiile noului cod de procedura,calea de atac este apel.
1. Vă rog să nu mai adresaţi aceeaşi întrebare pe mai multe secţiuni ale forumului, încălcaţi pct. 3.3 din regulamentul de postare, regulament pe care vă invit să îl citiţi şi să îl respectaţi.
www.avocatnet.ro/content/tag...

2. Dacă litigiul a început înainte de data de 15 februarie 2013, data intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă, calea de atac este recursul. Dacă litigiul a început după data de 15 februarie 2013, atunci calea de atac este apelul.
Tot nu sunt lamurit.
Am avut fondul cauzei la tribunal, respins fondul si depus recurs la Curtea de apel, respins recursul si depus contestatie in anulare in conditiile art. 318 c pr civ la Curtea de apel, respisa contestatia in anulare pe motiv de tardivitate, dar a gresit instanta fiindca a fost intridusa exact in termenul prevazut de art. 319 C pr civ.
Acum, C pr civ mentioneaza in art. 320 alin (2) ca Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata. Aici eu nu stiu ce inseamna acest lucru:
1) Pot face revizuire sau o noua contestatie in anulare pentru ca hotararea atacata este decizia data in recurs care se poate ataca cu revizuire sau contestatie in anulare.
2) Pot face un recurs la hotararea data in contestatia in anulare in care sa mentionez ca nu au existat motice de tardivitate.
Astfel care dintre cele doua puncte se poate aplica in conditiile art. 320 alin 2 C pr civ.
Hotărârea dată în contestaţia în anulare este supusă aceloraşi căi de atac ca şi hotărârea atacată (art.320 alin.3 vechiul C.proc.civ.). Astfel :
- hotărârea pronunţată într-o contestaţie în anulare obişnuită va putea fi atacată cu recurs numai dacă pe calea contestaţiei s-a atacat o hotărâre pronunţată în ultimă instanţă sau o decizie a instanţei de apel.
- in cazul contestaţiei speciale, deoarece vizează numai hotărâri irevocabile pronunţate de instanţele de recurs , hotărârile care se pronunţă nu sunt niciodată susceptibile de recurs .

Împotriva hotărârii date în contestaţie în anulare se poate introduce cerere de revizuire sau chiar o contestaţie în anulare în condiţiile şi pentru motivele prevăzute expres de lege.
Multumesc pentru raspuns. Sunteti singura persoana care mi-a dat un raspuns concret, la obiect. inca odata multumesc.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Intrebare vagner vagner Am avut un proces la Tribunal,am facut recurs la Curtea de Apel s-a dat ca irevocabila.Se mai poate face ceva?sau pot cere Revizuirea dosarului,sau sa fac ... (vezi toată discuția)