avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ascuns in Transnistria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ascuns in Transnistria

Daca cineva , cautat pt. vatamare corporala grava, se ascunde... fix in TRANSNISTRIA mai poate fi adus cumva acasa?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:33, 29 Ianuarie 2014
Ar putea fi extrădat, în anumite condiții, fie pentru a fi judecat , fie pentru executarea pedepsei, în caz că este deja condamnat.
legally_aid a scris:

Ar putea fi extrădat, în anumite condiții, fie pentru a fi judecat , fie pentru executarea pedepsei, în caz că este deja condamnat.


Nu prea cred, e o tara nerecunoscuta oficial :))
Dar există , ca spațiu geografic, nu?

Transnistria din Republica Moldova este privită la nivel internațional și de guvernul Republicii Moldova ca o regiune autonomă a Moldovei (denumită „Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului” : UATSN), dar în fapt și-a declarat independența (sub numele de „Republica Moldovenească Nistreană”), cu capitala la Tiraspol. Acest lucru a provocat declanșarea conflictului din Transnistria. Regiunea are o populație majoritar slavă, care se teme de reunificarea cu România (dar are o majoritate relativă română, reprezentând 40% din populație).[necesită citare]
Parlamentul de la Chișinău a adoptat pe 22 iulie 2005 „Legea cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic al localităților din stânga Nistrului”. Proiectul de lege prevăzut în controversatul „Plan Iușcenko” prevede că Transnistria se va constitui intr-o unitate teritorială autonomă (UTA) specială, în componența Republicii Moldova, statut asemănător cu cel al Găgăuziei. Organul reprezentativ al Transnistriei va fi Consiliul Suprem, care va adopta legi și acte normative cu caracter local, precum și „Legea fundamentală a Transnistriei”, care nu trebuie să vină în contradicție cu Constituția Republicii Moldova.
Puterea judecătorească este exercitată de judecătorii și organele de ordine, care sunt componente ale sistemului de instanțe judecătorești și organe de drept ale Moldovei.
Legea prevede că Transnistria are simbolurile sale, care se aplică alături de simbolurile Republicii Moldova. Limbile oficiale în Transnistria sunt limba moldovenească, în baza grafiei chirilice, limbile ucraineană și rusă. Transnistria are de asemenea dreptul să stabilească și să întrețină, în modul prevăzut de legislația Republicii Moldova, relații externe în domeniile economic, tehnico-științific și umanitar.
Conform legii, după îndeplinirea condițiilor privind demilitarizarea și democratizarea regiunii transnistrene, va fi desfășurat procesul de negocieri pentru elaborarea în comun a unei legi organice cu privire la statutul juridic special al Transnistriei, ce va constitui una din ultimele etape majore în reglementarea juridică a diferendului transnistrian.[2]
[ link extern ]
Romania nu recunoaste Transnistria, nici un stat din lume nu o recunoaste ... Acolo se ascund si fostii mebrii din familia Giovani si Gamblino ...fosta mafie siciliana :))
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
saaaaaaaaapoiii, utilizator
Din pacate pentru toti infractorii legea are solutiile ei.eu sunt condamnat din anul 2006 pentru niste gainarii,am furat niste placi de baza.ce-i drept aveam o varsta frageda si ma mai si drogam.acum am o familie,un copil si un loc de munca excelent si permis de sedere in tara unde sunt,si tocmai cand credeam ca am sacpat de probleme,ca totusi au trecut atatia ani,m-am trezit cu mandat international de arestare.as putea sa fug si sa ma ascund dar la ce bun daca nu pot fi alaturi de familia mea si nu pot avea o viata fericita si linistita...
Singura solutie e sa ma predau si cand termin pedeapsa sa o iau iar de la capat.
Sunt multe locuri in care te poti ascunde si nu te va extrada nimeni de acolo si mi s-au oferit sanse sa ma duc dar voi putea sa traiesc acolo si va veni o zi oare cand nu voi mai avea probleme?intrebarea pe care trbuie sa ti-o pui este dak kiar asta iti doresti......
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
rodica1985, utilizator

Alte discuții în legătură

Inima unei natiuni si virusul ce ne mananca sufletele Ilie Stanica Ilie Stanica ma uitam acum cateva momente la interpreta Moldovei la Eurovision si mi-a venit sa exclam:- ce inima a avut poporul asta! undeva in mijlocul satelor ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana Oleg Popescu Oleg Popescu Intrebare: Poate oare Statul Roman sa retraga unui cetatean roman cetatenia romana, care el a dobandit-o prin nastere? Merge vorba despre bunicul meu, Popescu ... (vezi toată discuția)
Modificări la constituția româniei articolul 1 ..... articolul ... Nici o persoană Nici o persoană Modificări la Constituția României Articolul 1 ..... Articolul 9 Articolul 10 - Cultele religioase Articolul 11 - Relații internaționale Articolul 12 ... (vezi toată discuția)