avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Masina vanduta iar dupa doi ani fiscul imi cere sa platesc impozitul

buna seara.
acum doi ani si jumatate am vandut un autoturism, care era inregistrat doar la fisc pe numele meu, nu si la politie, unui alt cetatean dintr-un judetdiferit celui in care locuiesc. am facut act de vanzare cumpare, iar cei ce la fisc au pus stampila pe fisa de inmatriculare, dar acum a ceva timp mi-au trimis o instiintare ca am de platit aproximativ 800 lei, suma ce reprezinta impozitul pt autoturism plus penalizarile de rigoare.
am incercat sa il contactez pe cel caruia i-am vandut masina, dar se pare ca e plecat din tara, iar la primaria din satul unde locuieste, masina nu este inregistrata si nici nu a fost.
ce as putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: silviu87 , utilizator 16:29, 1 Februarie 2014
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil,ca urmare a tranzactionarii acestuia
In baza cererii si a declaratiei notariale,autoritatea fiscala,urmeaza sa radieze bunul mobil de pe rolul dv fiscal,ulterior achitarii debitelor in evidenta
iar achitarea debitului ar trebuie sa fie facuta de catre mine?
Dupa vanzarea masinii dvs. aveati obligatia sa scoateti masina de la fisc si nu cumparatorul.

Termenul scadent pentru declararea instrainarii este de 30 de zile de la data incheierii actului de vanzare-cumparare sau a certificatului de distrugere. Aceasta obligatie cade in sarcina vanzatorului respectiv a fostului proprietar.
Nedeclararea sau declararea instrainarii peste termenul legal prevazut de lege se sanctioneaza cu amenda.

Pentru scoaterea din evidenta a unui autoturism de la Administraţia Financiara unde este inscris sunt necesare urmatoarele acte:
-Declaratia pentru scoaterea din evidente a mijlocului de transport
-Cerere pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală
-Certificatul de distrugere sau actul de vanzare cumparare
-Certificatul de radiere politie pentru mijloacele de transport radiate conform OUG 189/2005, art.6 eliberat de catre Serviciul Circulaţie din cadrul Inspectoratului de Politie in original
-Actul de identitate
-Taxa eliberare certificat fiscal
exista vreo posibilitate sa scap din aceasta situatie fara sa platesc acei bani?
Din moment ce era obligatia dvs. nu exista aceasta posibilitate.
Ar fi existat o posibilitate numai in cazul in care cumparatorul ar fi inscris masina la admin. financiara si ar platit impozitul dar cum nu este inregistrata la primaria cumparatorului este exclusa si aceasta posibilitate.
Ati putea sa il dati in judecata pe cumparator ptr finalizarea formalitatilor de inmatriculare si sa solicitati plata impozitului de la data vanzarii.

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism care nu mai exista fizic si a carui proprietar a decedat si nu exista carte tehnica enash81 enash81 Buna ziua, ma confrunt cu o situatie careia nu-i pot da de cap! Socrul meu a detinut un autoturism pe care l-a vandut in urma cu 36 de ani, pe baza unui act ... (vezi toată discuția)
Radiere auto retroactiva, inclusiv fiscala ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , In anul 1998 am vandut cu factura (pe societate comerciala tip SRL) un autovehicol fara a face actele de vanzare-cumparare si restul ;m-am inteles ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa scoat masina de la impozit sau sa o radiez dani3ls dani3ls salut acum ceva timp am cumparat o masina am facut contract de vanzare cumparare cu proprietaru eu am fost si am declarato la impozit dar nu am trecuto pe ... (vezi toată discuția)