avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calitate procesuala pasiva a AJFP in procesul privind ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calitate procesuala pasiva a AJFP in procesul privind restituirea taxei de poluare?

Se da in judecata Serviciul Fiscal al unui oras, in vederea recuperarii taxei de poluare. Intampinarea, insa, vine din partea Administratiei Judetene a Finantelor Publice, care considera ca are calitate procesuala pasiva intrucat serviciul fiscal este in subordinea acesteia, potrivit HG 520/2013.
Totusi, potrivit art. 56 alin. 2 din Noul CPC, pot sta in judecata si alte entitati, fara personalitate juridica, daca sunt constituite potrivit legii. Deci si serviciile fiscale pot sta in judecata (de altfel, nici AFP-urile nu aveau personalitate juridica).
Ce conduita poate sa aiba reclamantul mai departe avand in vedere aceasta situatie?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Capacitatea procesuala de folosinta a agentiilor judetente a finantelor publice AndreeaAc AndreeaAc Intr-un dosar avand ca obiect contestatie la executare formulata in contradictoriu cu o Agentie judeteana a finantelor publice, instanta a invocat din oficiu ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare daniel67 daniel67 Buna ziua .Am platit taxa poluare in 2008 . Am ationat in justitie ADMINISTRATIA FINANCIARA unde am platit taxa si am castigat la prima instanta,iar acum m-ia ... (vezi toată discuția)
Acțiune în contencios administrativ: lipsa rãspunsului la plângerea prealabilã, instituția care are calitatea de pârât LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am facut o cerere de restituire taxa poluare la AFP din orasul in care locuiesc. Nu am primit nici un fel de raspuns astfel ca dupa aproape 3 luni ... (vezi toată discuția)