avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce cheltuieli presupune procedura de insolventa?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce cheltuieli presupune procedura de insolventa?

Buna,
As avea nevoie de niste informatii legate de procedura de insolventa. Am deschis o firma de prestari serv(montari termopane) in sept 2008.Suntem 2 asociati din care unul este si administrator.Avem 1 salariat(administratorul), care a si intrat in somaj luna aceasta din cauza lipsei acute de comenzi.
Desi am venit cu contributie proprie in firma(aprox 4000€) nu am reusit sa scoatem firma la liman, macar sa-si acopere cheltuielile in aceasta perioada de criza.
Activele sunt nesemnificative(un calculator, mobilier de birou, scule).
Nu avem datorii la stat, dar avem de recuperat ceva tva.
Problema e ca avem 2 contracte de telefonie(fixa si mobila) pe 2 ANI, care nu pot fi reziliate inainte de termen.
Ca datorii avem doar chiria pe spatiu(pe 1 luna), contabilul si abonamentele la telefon(luna curenta) In total aprox. 2000 ron.
Pt ca nu vrem sa ne afundam si mai mult in datorii, am predat si spatiul.
Vrem sa declaram procedura de insolventa, urmata de faliment, altfel nu putem scapa de contractele la telef.
Exista vreo suma limita datorata creditorilor care sa conditioneze declararea procedurii de insolventa?
Am inteles ca cererea se face la judecatorie. Stiti cumva cat costa aceasta procedura?
Societatea fiind in imposibilitate de plata, trebuie sa plateasca asociatii?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:24, 29 Aprilie 2009
Daca nu aveti datorii la stat , mai bine prin hotararea asociatilor mergeti pe dizolvare voluntara. prin intermediul Registrului Comertului
Da, ne-am gandit la aceasta varianta. Dar ce se intampla cu plata abonamentelor la telefoane, pt ca nu vor sa ne rezilieze contractele decat daca declaram falimentul. Vor veni in continuare facturi la plata pe care nu le putem plati.
Nu e recomandabil sa va jucati de-a falimentul. Puteti incepe procedura normala, adica cea de dizolvare a societatii. Mergeti la Oficiul pentru registrul comertului si o sa primiti acolo consultanta.

Procedura se desfasoara in doua etape, in prima trebuie sa sa redacatati o hotarare de dizolvare si sa platiti in jur de 200 RON taxe.

Nu trebuie sa intampinati nici un fel de probleme din partea companiei de telefonie daca ati inceput procedura de dizolvare, cititi cu atentie contractu pe care l-ati incheiat.
Hristos a-nviat tuturor!
As ruga frumos pe unul din moderatorii acestei sectiuni sa-mi raspunda daca se poate la intrebarea pe care am pus-o mai sus referitoare la cheltuielile legate de procedura de insolventa.
Multumesc.
daca debitorul cere deschiderea procedurii de insolventa nu exista un plafon minin al creditelor
- taxe judiciare 39 ron
- timbre judiciare 0.3 ron
- onorariu lichidator ??

Alte discuții în legătură

Firma, datorii, forfetar Melidna12 Melidna12 Buna ziua! Ce modalitate de inchidere, declarare faliment, etc are o firma care nu a avut nici un fel de activitate dar din cauza neglijentei asociatilor a ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am si eu o intrebare. am o firma care am deschis-o ... mariodurlej mariodurlej Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand ... (vezi toată discuția)
Lichidare /faliment /dizolvare unemigrant unemigrant Buna ziua ! Am sa incerc sa fiu scurt si la obiect : -in 2008 am deschis o firma impreuna cu 2 asociati - in 2009 am lasat firma si am plecat din tara, ... (vezi toată discuția)