avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala din culpa, fuga de la locul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala din culpa, fuga de la locul accidentului, marturie mincinoasa

Vreau sa adresez o intrebare celor dispusi sa ma ajute sau sa imi dea cateva sfaturi. Mama mea a fost accidentata grav de catre un sofer aflat sub influenta alcolului care nu detinea permis de conducere,acesta fugind de la locul accidentului,si dupa cca 1h a declarat alcineva in locul acestuia ca a fost faptas,dar fiind martori care au vazut soferul se agraveaza situatia, tin sa mentionez ca soferul masini era o persoana publica.Care este pedeapsa pentru cei doi?sau cum pot rezolva situatia,mama mea este internata la spital cu multiple fracturi la picioare fiind necesare interventii chirurgicale.Multumesc
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:59, 17 Februarie 2014
contactati un avocat, si dupa aceea adresati-va cu plangeri la parchet
Cazul poate sa cie foarte complicat si ar fi bine sa angajati avocat care sa fie prezent la toate audierile din cauza.
Cat de sigur sunteti ca respectivul este vinovatul?
Politia ce zice?
Sunt foarte sigur ca respectivul e vinovat,pentru ca inainte cu 2-3 minute de acciden a fost vazut singur in masina,exista martori care sustin ca a plecat dintr-un bar din apropiere dupa ce a consumat bauturi alcoolice,si cateva camere de la diverse magazine l-au surprins inainte de accident,inregistrarile sunt acum la politie,seful de post imi sustine acuzatiile,dar vinovatul find o persoana publica si avand influenta si banii nu stiu cum o sa ma descurc,a venit sa ne impacam oferiindu-mi o suma de banii care nu acopera nici spitalizarea,nu am fost deacord,vreau sa plateasca pt asta ,mentionez ca sunt student la Drept si stiu cate ceva despre lege si codul penal,doream sa aflu mai multe pareri,si fiind o persoana publica fapta se agraveaza si pedeapsa creste
Problema principala este cu probatiunea.
Daca se va dovedi ca el este va fi tras la raspundere penala.
Nu este o problema de norme de drept ci de probleme practice care se pot ivi.

Din cate sustineti par sa existe probe.
Cate zile de ingrijiri medicale are persoana accidentata?
Daca se va dovedi ca el a produs accidentul acest lucru conteaza pentru daunele materiale si morale.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat bun, care sa se implice activ. Am avut in familie un caz similar, soferul fiind insa o persoana obisnuita, si tot s-a incercat musamalizarea cazului, chiar in faza actelor premergatoare. Cat despre pedeapsa, depinde. Ar fi vorba despre vreo 3 sau 4 infractiuni (depinde daca a depasit limita legala sau se afla doar in stare de ebrietate), limitele de pedeapsa cele mai mari fiind pentru parasirea locului accidentului (poate parea ciudat). In ceea ce priveste persoana care si-a asumat vina, nu poate fi acuzata de marturie mincinoasa, deoarece nu are calitatea procesuala de martor. Posibil sa fie acuzat de favorizarea infractorului, desi ar putea sa scape si fara a se incepe urmarirea penala impotriva lui.

Alte discuții în legătură

Neglijarea scrisorilor medicale in pronuntarea sentineti la curtea de apel sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As dori sa expun urmatoarea situatie cu care ma confrunt si pentru care as dori sa primesc un sfat. Sotul meu a fost condamnat la 9 luni de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu 3 victime decedate silviu2 silviu2 in urma unui accident cu 3 victime decedate, soferul este retinut 29 zile. ce e de facut? capete de acuzare: 1.ucidere din culpa, 2.conducere de auto. sub ... (vezi toată discuția)
Drept la avocat din oficiu, accident rutier ContSters122786 ContSters122786 In cazul unui accident rutier soldat cu persoane vatamate, politia duce soferii la spital pentru verificarea alcolemiei, etc. Apoi, soferii sunt dusi la sectie ... (vezi toată discuția)