avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Tribunal specializat in domeniile societati, registrul ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Tribunal specializat in domeniile societati, registrul comertului, concurenta neloiala si insolventa

Prin Legea nr. 296/2013, in vigoare din 17 noiembrie 2013, s-a instituit posibilitatea infiintari de tribunale specializate la nivel national. Concret, actul normativ stabileste ca se vor infiinta noi tribunale specializate care vor prelua cauzele de competenta tribunalului in domeniile in care functioneaza.
In baza acestei reglementari, Ordinul Ministerului Justitiei nr. 3568/C/2013 privind stabilirea datei punerii in functiune a Tribunalului Specializat Bucuresti a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 727 din 26 noiembrie 2013. Documentul prevede ca, incepand cu 1 martie 2014, in Capitala va incepe sa functioneze "Tribunalul Specializat Bucuresti".
Potrivit referatului de aprobare a actului normativ, conducerea Tribunalul Bucuresti a sesizat de mai multe ori Ministerul Justitiei cu propunerea de infiintare a unui tribunal specializat care ar urma sa functioneze in domenii precum: societati, registrul comertului, concurenta neloiala si insolventa la nivelul municipiului Bucuresti, si care sa contribuie la degrevarea judecatorilor de numarul mare de dosare si la cresterea specializarii actului de justitie. Curtea de Apel Bucuresti a considerat necesara si oportuna propunerea Tribunalului Bucuresti.

INTREBAREA CARE APARE FIRESC CU ACEASTA SCHIMBARE ESTE URMATOAREA: CONDITIA PENTRU A ACCEDE IN FUNCTIA DE JUDECATOR - CEL PUTIN 5 ani vechime in domeniul JURIDIC cade?
Acum se vor cere 5 ani vechime in domeniul ECONOMIC?

Ma poate lamuri cineva.....eventual sa-mi dea o baza legala in acest sens?

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Legea de infiintare a unei judecatorii Mathushalem Mathushalem Locuiesc intr-un orasel din Ardeal in care, pe vremuri, mai precis pana prin anii \'50 a beneficiat de toate avantajele aduse de existenta pe teritoriul sau ... (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta ContSters109653 ContSters109653 Care este diferenta dintre \"judecatorie\" si \"tribunal\". Exista \"tribunalul muncii\" ? Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios ... (vezi toată discuția)