avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs proces impotriva unui PV
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs proces impotriva unui PV

Mi s-a retinut permisul de conducere, dupa primul termen am pierdut procesul, acum urmeaza recursul.
Martorul asistent nu s-a prezentat la nici unul din termene, iar politia rutiera nu are nici un fel de probe cu aparatul radar.
Am fost oprit sub pretextul vitezei insa dupa discutii cu agentul de politie fapta s-a preschimbat in condus pe contrasens.
In acest proces nu exista nici o proba, insa juristul IPJ a cerut instantei respingerea plangerii precizând ca lipsa unor probe certe nu justifica anularea pv-ului.
Instanta si-a motivat respingerea plangerii prin:
-''faptul ca petentul nu si-a exprimat in mod clar pozitia cu privire la fapta retinuta in sarcina sa'', adica chiar daca am sustinut ca sunt nevinovat nu s-a consemnat nicaieri
- referitor la art 6 din Conventie - ''PV-ul beneficiaza de prezumtiile legale''
- ''fapta a fost perceputa prin propriile simturi de agentul constatator''.
Am reclamat agentul respectiv si in declaratia sa, acesta a sustinut ca am fost la un pas de coliziune cu masina politiei.
A fost audiat si martorul , iar acesta a sustinut ca il cunoaste pe agentul respectiv si ca agentul a venit la el cu pv-ul pe care l-a semnat deoarece are incredere in politist.
Cu privire la locul evenimentelor: politistul a declarat ca venea dinspre A catre B si ca avea in spate masina martorului asistent, iar martorul asistent a declarat ca venea dinspre B catre A si ca avea in fata masina politiei.
Cum pot proceda la recurs ca plangerea sa imi fie admisa in conditiile in care martorul nu s-a prezentat la termene, iar politia nu are nici o dovada ca spusele agentilor de politie sunt intemeiate

Alte discuții în legătură

Un politist care percepe fapte prin propriile simturi, fara probe certe... dumitreldd dumitreldd Am solicitat in instanta anularea unui pv pentru retinere permis. Am pierdut procesul. In comunicarea primita, reprezentantul ipj \'\' solicita instantei ... (vezi toată discuția)
Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma. am ramas fara permis. bancuadrian bancuadrian Buna seara tuturor, Faptele sunt urmatoarele, veneam dinspre victoriei spre piata domenii, pe bd-ul Mihalache, cand un echipaj de politie apare in spatele ... (vezi toată discuția)