avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... De unde imi ridic permisul suspendat in alta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

De unde imi ridic permisul suspendat in alta localitate?

Buna seara. Am contestat in instanta un proces verbal de contraventie cu sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile (abuziva dupa parerea mea) si nu stiu cum sa procedez sa intru in posesia lui pana la finalizarea procesului. Ma duc la judecatoria respectiva din judetul respectiv (Braila), localitatea respectiva (Faurei) sau la politia (Braila) sau la politia Ianca de unde era echipajul care a intocmit procesul verbal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: spinoglu , utilizator 08:17, 30 August 2018
hg1391
Art. 190. – (1) În cazurile prevazute de lege, o data cu constatarea faptei, politistul rutier sau, dupa caz, politistul de frontiera, retine permisul de conducere, eliberând dovada înlocuitoare cu sau fara drept de circulatie, dupa caz.
(2) Permisul de conducere retinut în conditiile alin. (1), împreuna cu un raport de retinere al carui model este prevazut în anexa nr.1E se trimit cel mai târziu în prima zi lucratoare care urmeaza celei în care a fost eliberata dovada înlocuitoare, la serviciul politiei rutiere pe raza careia a fost savârsita fapta, care are obligatia sa faca imediat mentiunile corespunzatoare în evidenta conducatorilor de autovehicule si tramvaie.
(3) Raportul de retinere, precum si documentele sau placutele cu numarul de înmatriculare retinute unui conducator de autovehicul care poseda permis de conducere sau certificat de înmatriculare eliberate de o autoritate straina, se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române pentru a fi trimise autoritatilor emitente.

Art. 191. – (1) În situatia în care contravenientul a savârsit fapta pe raza de competenta a altui judet decât cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere pe teritoriul careia a fost constatata contraventia, pâna când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, dupa care îl trimite serviciului politiei rutiere al judetului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere din judetul care are în evidenta titularul, pâna la restituire sau, dupa caz, pâna la anularea documentului.
Va multumesc. Dar mai am o neclaritate. Sa inteleg ca permisul vine la Galati? In cat timp vine si cu ce document il pot ridica? Ce trebuie sa solicit de la judecatoria Faurei? Si trebuie sa ma duc la Judecatoria Faurei sau pot cere prin posta? Va multumesc anticipat.
De la judecatoria unde ati depus contestatia solicitati un certificat de grefa. Depunerea cererii se face personal sau prin imputernicit iar ridicarea certificatului se face in acelasi mod.

Acesta este documentul pe care il prezentati politiei ptr a va restitui permisul pana la solutionarea cauzei. Cererea ptr obtinerea certificatului de grefa se obtine de la xerox-ul judecatoriei si costa vre 0.50 lei

Mai multe detalii cum obtineti certificatul de grefa gasiti informatii aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca sunteti din alta localitate permisul se retine nu mai mult de 15 zile la politia care l-a ridicat si apoi se trimite politiei care l-a emis. Dupa obtinerea certificatului de grefa sunati la politie si vedeti pe unde se plimba permisul ca sa nu mai faceti alte drumuri.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Imi este de ajutor dar certificatul de grefa nu se poate obtine si prin poste cu confirmare de primire?
Este posibil sa il obtineti si prin posta dar pana il veti obtine o sa treaca perioada de suspendare.
Acum depinde de interesul dvs. daca merita sa bateti drumurile pentru 30 de zile de suspendare. Daca aveti martori sau dovezi fara echivoc ca aveti dreptate atunci puteti face toate demersurile in vederea anularii procesului verbal si a amenzii.
Daca depuneti contestatia nu o veti mai putea retrage daca va razganditi, vi se restituie permisul si apoi sa vreti sa il predati ptr efectuarea perioadei de suspendare.
Daca nu aveti de gand sa va prezentati la proces si doriti judecarea in lipsa nu prea are rost sa faceti contestatia. Pierdeti si timp si bani.

Alte discuții în legătură

Plangere permis suspendat kodove kodove Buna ziua! Pe data de 31.03.15 mi-a fost suspendat permisul de conducere in judetul Caras-Severin. Nu am semnat procesul verbal pe loc, astfel nu mi la inmanat ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30 zile Brezae Brezae Din pacate problema mea este in urmatorul fel: deplasandu-ma catre localitatea Slobozia, jud. Ialomita, intr-o comuna, in zona de actiune a indicatorului ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie din alta localitate mihaidragos mihaidragos Buna ziua, am fost sanctionat abuziv de catre un agent din Jud. OLT si vreau sa contest PV. Stiu ca trebuie depusa la Judecatoria Corabia. Ce nu stiu este cum ... (vezi toată discuția)