avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Executare pedeapsa in locul altcuiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Executare pedeapsa in locul altcuiva

intrebarea de la miezul noptii: exista posibilitatea , daca sotul meu ar primi o pedeapsa cu executare, sa fac eu, in locul lui, jumatate din pedeapsa? intrebarea mea este foarte serioasa, rog pe cineva sa-mi raspunda ...multumesc.
Cel mai recent răspuns: madanic32 , utilizator 17:57, 5 Mai 2014
Nu se poate.
Nu , nu exista aceasta posibiltate pentru ca pedeapsa se executa de cel care a fost condamnat .
Daca era asa, nu gaseau baietii cu bani care infunda puscariile musterii care sa execute in locul lor.
Nu se poate, poate doar din greșeală să fie pedepsită o altă persoană decât autorul unei infracțiuni și să execute o pedeapsă.
Altfel, așa cum răspunderea penală este una personală și executarea pedepsei trebuie să fie a celui pe numele căruia s-a pronunțat condamnarea, pentru că acesta trebuie să se reeduce și să suporte consecințele de ordin penal ale faptei sale.
sa se reeduce? penitenta, in mintea mea, e privarea de libertate. de aici pana la:
- a avea wc-ul langa pat, neseparat prin nimic de restul camerei si de cei cu care imparti celula
- a dormi cu lumina aprinsa tot timpul
- a suporta fumul celor care au acest viciu ( desi poate mie nu-mi permite organismul ) , pentru ca in unele camere se taie aerul cu cutitul
ar mai fi si altele, dar mi-e sufletul prea amar de nedreptatea impartita de ai' ce se vor in fata oglinzii drepti
inteleg ca un om sa plateasca cu liberatatea lui pentru ce a comis, dar nu va asteptati sa iasa mai bun de acolo, daca sunt tratati ca niste animale.

Alte discuții în legătură

De ce se dispune executarea unui mandat de arestare european ... Andreeamih1999 Andreeamih1999 De ce se dispune executarea unui mandat de arestare european in Romania? Care sunt posibilele motive pentru care strainii ar cere asta si nu extradarea? Daca ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anul de detentie? cipcrip80 cipcrip80 Buna ziua, am si eu o intrebare la care sper sa ma ajutati sa gasesc raspunsurile. 1. Tatal meu a primti o condamnare de 6 ani de inchisoare vreau sa ... (vezi toată discuția)
Rolul unei pedepse cu executare este reeducarea? sam bam sam bam Care este rezultatul condamnarii cu executare a unei fapte penale dupa trecerea unei perioade de 10 ani de la comitere, credeti ca mai este necesara reeducarea ... (vezi toată discuția)