avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

unde ma pot adresa pt a-mi afla parintii naturali, adoptia a fost facuta inainte de 1985?
Cel mai recent răspuns: nmbcatega , utilizator 14:05, 4 Mai 2009
La Autoritatea Tutelara!
adica? daca se poate un pic mai exact!?
Autoritatea tutelara se afla in cardul primariei orasului in care locuiti .
am fost si am intreprins demersurile legale iar raspunsul lor a fost scurt ca trebuie sa ma adresez instantei de pe raza municipiului in care locuiesc, dc si cum ? nu stiu!!
Dupa dobandirea capacitatii depline de exercitiu, adoptatul poate solicita tribunalului in a carei raza teritoriala se afla domiciliul sau ori, in cazul in care el nu are domiciliul in Romania, Tribunalului Bucuresti, sa-i autorizeze accesul la informatiile aflate in posesia oricaror autoritati publice cu privire la identitatea parintilor firesti.
A se vedea art. 52 din legea nr. 273/2004 (actualizata pana la data de 29 martie 2009)

Alte discuții în legătură

Obligatii parinte natural fata de copilul pe care la dat spre adoptie dupa 24 ani alexstroe1976 alexstroe1976 Buna ziua Copil nascut in anii 1980 si dat spre adoptie. A fost adoptat imediat. Acum dupa 23 de ani copilul a aflat de la parintii sai adoptivi ca a fost ... (vezi toată discuția)
Gasirea parintilor biologici marialigia marialigia am 26 de ani si am fost infiata in jurul varstei de 2 ani. nu am nicio informatie despre mama mea biologica. familia adoptiva nu mi-a furnizat niciodata nici ... (vezi toată discuția)
As dori sa imi caut mama naturala, nu stiu unde sa ma adresez firewolf firewolf sunt majora , am fost infiata de la un camin de copii, certificatul de nastere este emis in 1975 eu fiind nascuta in 1974 , pe certificat apar doar numele ... (vezi toată discuția)