avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean turc cu carte de rezidenta in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean turc cu carte de rezidenta in Romania

Buna seara,am si eu 2 intrebari daca poate cineva sa imi raspunda.sunt cetatean turc,cu carte de rezidenta pentru membru de familie in romania si as vrea sa stiu care sunt conditiile de a calatori in Austria?a doua intrebare este daca pot sa detin procente intr-o firma inregistrata in Austria?va multumesc
daca aveti carte de rezidenta in Romania puteti merge oriunde in UE... in privinta firmei din Austria cata vreme indepliniti conditiile cerute de legea austriaca, nu vad de ce nu ati putea detine procent din firma. Succes!
pai am fost anul acesta de 3 ori in austria fara sa am nevoie de viza,iar saptamana trecuta am fost oprit la frontiera maghiara pe unde am vrut sa plec insotit de fiul meu,acesta fiind roman a fost lasat sa treaca granita fara probleme,iar eu am fost intors de maghiari pe motiv ca am nevoie de viza.pe urma am incercat sa merg cu avionul direct de la bucuresti la viena cu firma tarom care mi-a eliberat bilet,mi s-a pus stampila pe pasaport de autoritatile romane pt a parasi tara,insa cei de la firma tarom din bucuresti nu mi-au dat voie sa urc in avion,cum ca ei ar primi amenda daca m-ar duce la viena.am intrebat la frontiera romana daca am probleme de interdictie sau alte cazuri,iar ei mi-au spus ca din partea lor sunt liber sa plec oriunde in europa,insa maghiarii si austriecii spun ca am nevoie de viza..nu mai inteleg nimic,dar mai grav e faptul ca nu pot sa rezolv aceasta situatie pt ca nici o autoritate nu imi da un raspuns concret..
cat despre conditiile cerute de legea austriaca,tocmai astea vrea sa le aflu,daca stie cineva un site si ma poate indruma..multumesc din suflet
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
inseamna ca s-a schimbat ceva legat de cetatenii straini, rezidenti in Romania, care provin din zonele prepoderent musulmane, alta explicatie nu e... cel mai bine ar fi sa depuneti dosarul ptr obtinerea cetateniei romane si nu veti mai avea probleme... dureaza ceva dar mcar stiti ca va rezolvati definitiv problema
pai asta si am de gand sa fac,insa pana atunci trebuie sa merg in austria,acolo este si fiul meu si viitoarea sotie si am vrut sa gasesc o cale legala si cat mai rapida pt a putea reintregi familia.mu;tumesc frumos de raspuns,o seara placuta va doresc.
mustafaderbent a scris:

acolo este si fiul meu si viitoarea sotie si am vrut sa gasesc o cale legala si cat mai rapida pt a putea reintregi familia


Aceasta este explicatia. Permisul de sedere in scopul reintregirii familiei va asigura dreptul de a calatori in UE doar alaturi de partenera dvs. Ca sa puteti intra in Ungaria si Austria de unul singur aveti nevoie de viza lor.
Daca sotia are documente doveditoare ale scopului pentru care e in Austria (de ex. contract de munca, permis de rezidenta etc.) sa va trimita rapid fotocopii pentru a putea solicita viza de consulatele lor din Romania.

Solicitarea unei vize

Dacă membrii de familie provenind din afara UE au nevoie de viză de intrare, trebuie să depună din timp o cerere la consulatul sau ambasada țării în care doresc să călătorească. În cazul în care călătoresc împreună cu dumneavoastră sau se deplasează pentru a vă întâlni în altă țară din UE, cererea ar trebui procesată rapid și gratuit.

Țările care fac parte din spațiul fără frontiere interne Schengen ar trebui să elibereze vizele în termen de 15 zile. În cazurile rare în care acest lucru nu este posibil, autoritățile ar trebui să vă ofere o explicație cu privire la decizia lor.


Documentele pe care membrii de familie trebuie să le anexeze la cererea de viză pot varia de la o țară la alta. Înainte de călătorie, contactați consulatul sau ambasada țării de destinație pentru a afla de ce documente aveți nevoie.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)
Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Cetatean turc cu carte de rezidenta in romania vreau sa lucrez in italia mustafa_cristina mustafa_cristina buna,sunt cetatean turc cu carte de rezidenta pentru membrii de familie in romania,obtinuta prin incredintarea fiului meu minor,cetatean roman.aceasta carte de ... (vezi toată discuția)