avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 16 ani si vreau sa ma mut de la parintii mei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 16 ani si vreau sa ma mut de la parintii mei

Buna ziua! Am 16 ani,iar relatia cu parintii mei nu este deloc favorabila.Certuri si reprosuri zilnic,agresiuni verbale,presiuni psihice,au fost si agresiuni fizice in trecut.Parinti mei nu accepta relatia cu prietenul meu in varsta de 19 ani. As dorii sa aflu daca ma pot muta la el,pe propria raspundere,fara nici un fel de risc pentru el.
Cel mai recent răspuns: Anonim???? , utilizator 09:54, 8 Octombrie 2023
Dar la riscul dumitale nu te-ai gandit?

Din ce o sa traiti?

Ce va face sa credeti ca dupa ce va mutati la prietenul dumneavoastra, o sa va fie mai bine?

Unde locuieste prietenul dumneavoastra si cu cine?

Din ce traieste prietenul dumitale?

Daca pleci, esti bun plecata, daca te desparti apoi de prieten, unde te vei duce ?

Poti pleca. Parintii vor anunta politia ca ai disparut de acasa pentru ca te iubesc si sunt ingrijorati de disparitia ta sau pentru a nu fi acuzati de neglijare. Dupa ce parintii o sa anunte disparitia ta, pentru ca sunt obligati sa faca asta pentru a nu fi acuzati de neglijare si ar fi facuti responsabili pentru tot ce se poate intampla, o sa inceapa povestea ta:

1. Politia te cauta si te gaseste. Daca esti pe strada te ridica imediat si ajungi intr-un centru al DGASPC (al protectiei copilului adica). Daca esti la un domiciliu oarecare, altul decat al parintilor tai, organele de politie au obligatia de a te intreba daca stai acolo de bunavoie si nesilita de nimeni. Evident, o sa le spui ca este exclusiv dorinta ta (toate spun asa!). Din momentul ala politia nu te poate scoate de acolo.

2. Aceeasi politie are obligatia de a anunta parintii de rezultatul cercetarilor lor. Adica le vor spune unde esti, cu cine, cum te-au gasit.

3. editat- eronat

4 Oricand, in absolut orice moment al zilei sau noptii, parintii pot veni si te pot lua din absolut orice loc ai fi tu - domiciliul altei persoane, strada, scoala, etc. Desigur, te pot lua cu acordul tau sau fara. Puteti merge impreuna sau te pot tara de par. Pot opta pentru oricare din variante fara a fi acuzati de abuz asupra ta, caci scopul lor final este acela de a te aduce la domiciliul in drept. Li se va indica un program de consiliere psihologica in cadrul DGASPC si uite-asa ajungi din nou acasa.

5. Sau nu se vor intampla cele expuse la punctul 4 si atunci politia te va duce frumusel intr-un centru de primire in regim de urgenta. Unde vei sta pana la 18 ani. Daca acum ai 16, nu mai e mult, plus ca in doi ani se pot intampla multe! Inutil sa-ti spun ca primii pe care ii vor contacta vor fi parintii/tutorele. Varsta ta (cel puti asta declarata) si schimbarile actuale din sistemul de protectia a copilului sunt garanti ai faptului ca nimeni nu va face nimic sa-ti gaseasca vreun asistent maternal si te vor orienta rapid catre parinti. Statul nu mai are bani pentru a intretine copiii fugiti de acasa.

6. Sau, nu ajungi nici acasa si nici in cadrul vreunui centru. Iti atingi scopul si esti absolut pe picioarele tale. Asta inseamna ca ai nevoie zilnic de incaltaminte, ceva haine, mancare - minim o data pe zi, un loc in care sa dormi, un loc in care sa te speli. Desigur, lunar ai de platit pentru tampoane (inteleg ca esti fata) si telefon. Sau poti renunta la telefon! De aici poti avea parte de 2 concluzii:

a) ascensiunea ta e fulminanta, ajungi o poveste de succes ca din paginile revistelor;
b) in cel mult doua ani esti traficata mai intai in Romania si apoi in strainatate, iar daca ai noroc o sa ai parte de certuri si reprosuri zilnic,agresiuni verbale,presiuni psihice si agresiuni fizice doar din partea prietenului tau daca nu-l ajuta si familia in acest sens si o sa te pomenesti ca ti-ai distrus viata.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
7. Consecinta pct. 3, apare BB si nu ma refer la Brigitte Bardot!

Prietenul isi va asuma responsabilitatile? Papa, caca, nani nani, ....
Nu vei ajunge in niciun centru, ci la parintii tai inapoi acasa. N-o sa te tina statul cat ai parinti care de voie , de nevoie te vor primi inapoi.
Incearca sa faci in asa fel incat sa te intelegi cu parintii, prietenul nu te creste, numai parintii o fac.
Relatii e una cand te intalnesti cu iubitul si te plimbi sub clar de luna si alta sa stai cu el in casa, speli, calci, faci mancare, eventual mergi si la scoala...
Iubitul posibil sa stea cu parintii, sa nu iti imaginezi ca te vor menaja si ca te vor creste, pt ei esti deocamdata inca o gura de hranit.

Domnul "Romania inedit" da,vom fi ajutati de catre parintii baiatului,bunicii mei si alte rude apropiate. Am auzit un caz in care fata a plecat iar parintii au mers impreuna cu politia la domiciliul baiatului unde era si ea,bineiteles. Ea a declarat pe propria raspundere ca vrea sa ramana acolo si nimeni nu a avut ce sa.i mai faca. Este adevarat,totul depinde de ceea ce declar eu?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
Anonim41, utilizator
Anonim41 a scris:

Domnul "Romania inedit" da,vom fi ajutati de catre parintii baiatului,bunicii mei si alte rude apropiate. Am auzit un caz in care fata a plecat iar parintii au mers impreuna cu politia la domiciliul baiatului unde era si ea,bineiteles. Ea a declarat pe propria raspundere ca vrea sa ramana acolo si nimeni nu a avut ce sa.i mai faca. Este adevarat,totul depinde de ceea ce declar eu?

Si o sa va ajute toata viata?! :o
Nu ati raspuns daca o sa locuiti singura cu iubitul sau impreuna cu familia acestuia. :(

Alte discuții în legătură

Plecata de acasa la 17 ani Elena123456ely Elena123456ely Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. sunt în plasament ... Anonimus02082023 Anonimus02082023 Bună ziua,am 16 ani,în ianuarie fac 17 ani. Sunt în plasament simplu,la asistent maternal,între mine și asistenții maternali,exista mereu ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)