avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare program de vizita si exercitarea in comun a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare program de vizita si exercitarea in comun a autoritatii parintesti

......tatal copilului nostru,in varsta de 8 ani,m-a dat in judecata pentru schimbarea programului de vizita,respectiv custodie comuna, o saptamana in vacanta de craciun si o luna in timpul verii.Copilul nu este de acord sa stea acolo,mentionez ca el locuieste cu concubina si copilul acesteia,cu care am avut nenumarate probleme,atat personale cat si legale.Cum imi pot ajuta copilul,unde trebuie sa spuna ca nu este de acord cu ce vrea tatal lui? in toti acesti ani,copilul i-a spus tatalui ca nu este de acord cu concubina lui,sa stea acolo,sa fie incontinuu de fata cand merge el,dar nu l-a luat niciodata in seama,...........ajutati-ma cu niste indrumari.Merci.
In instanta, se asculta copilul mai mare de 10 ani obligatoriu, sau copilul mai mic de 10 ani daca se considera necesar.
Faceti intampinare in care sa mentionati ce ati spus aici si cereti ca proba si ascultarea minorului.
referitor la situatia in care copilul nu vrea sa aiba a face cu concubina si copilul acesteia,nu se poate face nimic?am avut nenumarate probleme din aceasta cauza,tatal i-a promis ca vor fi numai ei doi si l-a mintit,vine incontinuu cu ea la mine acasa,il minte ca nu e in masina si cand a vrut sa se urce si a vazut-o acolo,a refuzat sa urce in masina,tatal l-a suit cu forta,de fata cu mine si inca o vecina. copilul are dreptul de a petrece timp cu tatal sau,nu este obligat sa ii suporte fortat concubina,chiar nu se poate face nimic,nu exista nici o lege pentru asa ceva?
Copilul poate fi ascultat de instanta si ar fi chiar indicat sa solicitati in intampinarea acest lucru.
Instanta va aprecia in functie de toate aspectele.

De regula, in conditii normale in raport de varsta minorului tatii au sanse la acest program solicitat in cazul dvs.
Insa, nu este sigur ca il va obtine...
ar fi ingrozitor sa il obtina,si pentru mine,si pt copil,mai ales custodia comuna,si asa si-a luat tot felul de libertati si a facut ce a vrut din copil,in calitate de TATA, si eu,oricum nu am facut nimic fara sa ii spun si lui, plus ca nu participa cu nimic la nimic, pt ca nu il obliga nimeni,doar se impune si comenteaza la toate cele,vegheaza,are dreptul. ce pot face?
el a deschis acest proces pe baza unei plangeri penale,pe care mi-a facut-o anul trecut,si pe care si-a retras-o,deoarece copilul nu a mai vrut sa il mai vada cat timp era individa aia omniprezenta. plus ca a mintit ca m-a chemat el la mediere si eu nu am fost,......fara nici un document,nimic
cum e posibil ca procesul sa mearga mai departe? pe ce baza?
Draga mea doamnă, eu vă înţeleg, dar puneţi problema absolut greşit, cred că v-am mai spus-o.
Sub nici o formă nu trebuie să amintiţi de partenera fostului soţ, dvs. trebuie să accentuaţi că autoritatea părintească comună nu este în interesul superior al copilului, fiindcă: ....
Trebuie să vorbiţi numai de copil, nu de concubină!
Chiar dacă nu vreţi, autoritate părintească comună va obţine, pentru simplul fapt că o cere, cererea lui înseamnă că îi pasă de copil.Nu contează că nu a plătit pensia alimentară, nu vă bazaţi pe asta, nici că l-a adus acasă cu caca în pantaloni.
În ce priveşte programul de vizită, îl va primi şi pe acela, fiindcă aşa se dă la toată lumea, tatăl cu numele înscris pe certificatul de naştere al copilului are drepturi.
Oricum, va trebui să depuneţi o întâmpinare la cererea lui şi va trebui să fiţi de acord cu relaţia dintre tată şi fiu, indicaţi dvs. modalitatea, aşa cum v-ar conveni dvs.
Puteţi aminti acolo că băiatul nu vrea să plece cu el, că vine acasă supărat, că l-aţi dus la psiholog, etc. dar iarăşi, nu amintiţi de concubină !!

Alte discuții în legătură

Are sau nu are acest drept??? ContSters193379 ContSters193379 Rog,din nou,sprijin si lamurire cu privire la vechea mea problema,..........fostul si comportamentul fata de copilul nostru.Dilema mea e urmatoarea: daca ... (vezi toată discuția)
Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva diana2003 diana2003 buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. sunt intr-o situatie disperata si simt ca justitia e nedreapta si nu stiu ce sa fac. Am introdus divortul acum ... (vezi toată discuția)