avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am fost data afara din consulatul roman
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am fost data afara din consulatul roman

buna ziua si bine v-am gasit --- am mers in consulatul roman in tunis ptr a rezolva niste acte, mi-a sunat telefonul ( era sotul meu, , care, ramas inca in afara consulatului, nu stia unde sa sune ca sa intre), am raspuns, am vb ffff incet si in cateva secunde i-am explicat ce si cum--- ok... ma chiama consulul cu microfonul, imi spune public numele si prenumele, si cu scuza ca nu am inchis telefonul in incinta consulatului, m-a dat afara...fara sa ma intrebe de ce sunt venita acolo si de unde...imi cer scuze, inchid telefonul in fata lui, imi cer din nou scuze , ii explic ca am nevoie urgent de serviciile consulatului, dar, el, consulul, pentru a treia oara, folosind microfonul, m-a umilit si m-a dat afara---vreau sa stiu daca avea dreptul sa ma dea afara in aceste conditii, sa imi spuna numele in fata tuturor si sa ma umileasca, dupa ce de trei ori, am cerut scuze--- va multumesc
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 18:13, 28 Septembrie 2014
Depuneti o sesizare la Ministerul de Externe cu privire la comportamentul consulului si la faptul ca nu ati fost ajutata.

Indiferent unde se afla cei din ambasade au obligatia sa ajute cetatenii romani indiferent de sex, religie, virsta sau daca vorbesc la telefon.

Ce pot face reprezentanţii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate pentru a veni în sprijinul dumneavoastră:
- Acordă asistenţă şi protecţie consulară cetăţenilor români în mod egal, fără deosebire de sex, rasă, vârstă, religie, în limitele prevăzute de normele de drept internaţional şi de reglementările locale în vigoare.
- Abordează problemele dumneavoastră într-o manieră profesională şi în deplină concordanţă cu legislaţia în vigoare.
- Tratează informaţiile oferite de dumneavoastră în conformitate cu reglementările în vigoare privind protecţia datelor personale.
- Răspund solicitărilor dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil verbal şi/sau în scris.
- Oferă explicaţii clare pe baza prevederilor legale în vigoare.

[ link extern ]

Ministrul Afacerilor Externe
E-mail: ministru@mae.ro

Departamentul Consular
E-mail: drco@mae.ro
Toata lumea stie ca posturile din diplomatie, ambasade, consulate s.a.m.d. se dau pe criterii mizerabile (pile, clientela politica, nepotisme, etc) si nicidecum pe criterii de profesionalism si respect al conationalilor. Ati postat bine in sectiunea "Lumea in care traim". Aveti intradevar posibilitatea de a va plange catre mae, adica celor care l-au uns in functie, din pacate nu aveti posibilitatea sa dovediti ce vi s-a intamplat. Bine ca nu a chemat politia ca i-ati deranjat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
trandafir2, moderator
mda, am sesizat inamplarea la mae... eu chiar cred inca in faptul ca totusi cineva va lua in considerare cazul...totusi suntem un stat , avem un guvern, apelam la cei care sunt pusi sa ne reprezinte in strainatate, diplomati care la randul lor sunt oameni... nu se poate sa fi intampinat cu atata raceala si lipsa de profesionalism, acolo unde, tu de fapt , ar trebui sa te simti in siguranta, acasa la tine...acolo unde, platesti pentru serviciile pe care le doresti... acolo unde ar trebui sa fi mandru ca esti roman... sa vedem daca mi se va raspunde...
de-ati fi fost mai atenta ati fi aflat ca e obligatoriu sa inchideti telefonul mobil in incinta consulatului - inclusiv (sau mai ales, in anumite state) din motive de securitate; ati ignorat o regula de securitate; verificati…
sunteti sigura ca era consulul? sunt multi functionari prin consulate…
7up a scris:

de-ati fi fost mai atenta ati fi aflat ca e obligatoriu sa inchideti telefonul mobil in incinta consulatului


De ce sa fie "mai atenta", ce a intrat intr-o fabrica de bombe? Sau intr-un loc destinat tocmai sa ajute cetatenii tarii? Bun, o fi fost un afis minuscul cu inchideti telefonul dar asta nu inseamna ca cetateanul tarii in nevoie trebuie tratat cu dispret si calcat pe cap.
Sub pretextul "motive de securitate" ne lasam calcati in picioare? Ce securitate afecteaza un banal instrument de comunicare omniprezent in toate buzunarele. Pfff ...
Omul vine acolo cu o problema, afectat emotional si sub stress, nu poate sa fie atent (sau "mai atent") la toate afisele si hartiutele de pe pereti, ca nu este la plimbare sa fie relaxat si poate a intrat prima oara in viata lui intr-un consulat. Nu poti sa il tratezi cu dosul pentru ca nu a citit o hartie de pe pereti, dat fiind starea emotionala in care se afla.
Rusine, rusine sa ne fie !!!
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean strain Madalinka Madalinka Buna ziua, Doresc sa stiu pe ce documente se aplica cele 3 stampile in vederea casatoriei cu un cetatean din Republica Kirghiztan (tara nu este memebra a ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa urmaresc dosarul de reintregire a familiei? ane maria ane maria As dori sa ma lamureasca cineva, va rog, de: 1. Traseul pe care il ia dosarul de reintregire a familiei pana la primirea vizei; 2. Misiunea consului ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat in strainatate OlDumitra OlDumitra Ma gasesc in Asia de aproape 10 ani de zile. Mai intai ca student, apoi ca turist. Am avut viza legal in toti acesti ani. Pasaportul imi expira la ... (vezi toată discuția)