avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita -credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita -credit nevoi personale

Daca sunt executat silit de o societate de recuperare creante , Kredit Incaso ...societatea mi-a platit o creanta la BRD. Insa eu de curand mi-am deschid o firma (SRL-D) cu un asociat avand amandoi drepturi egale in firma. Creditul de nevoi personale l-am luat de la BRD acum 1 an si ceva pe persoana fizica pe baza unei adeverinte de salariat. Am ipoteca mobiliara insa nu am ipotecat cu nimic... nu detin pe numele meu nimic, atat proprietati(caser) , terenuri cat si altele ex: autoturisme...etc . Ce mi se poate intampla??? Va fi afectata societatea mea de aceasta decizie de EXECUTARE SILITA ? mai precis cum isi vor recupera ei banii de la mine daca eu nu am bunuri ?
Cel mai recent răspuns: bob02008 , utilizator 11:42, 29 Septembrie 2014
Teoretic nu au ce sa va faca (pana ce nu veti avea bunuri sau venituri personale), insa in practica au fost situatii cand au blocat conturile firmei in care debitorul (adica dvs.) era asociat. Ilegal dpmdv si al altora, insa recuperatorii au gasit o incalcita argumentare juridica si au actionat (mai mult sau mai putin abuziv). La noi orice este posibil :)
NU este logic, deoarece eu ma pot retrage oricand dintr-o firma fara ca sa iau vreun leu partea mea. Plus ca firma nici nu apartine de judetul unde ma aflu eu. Sediul apartine fix de locuinta asociatului meu. Daca era doar pe numele meu atunci intelegeam... fie persoana fizica , fie juridica ...la un moment dat plateam un impozit la stat pe venituri...la finalul anului financiar puteam trece banii firmei in bani personali prin dividente.
Relativ eu cred ca nu au ce face...deoarece partea mea din societate o pot reinvesti...sau ma pot retrage oricand.
Stimata doamna,
Nu stiu ce varsta aveti si cu ce va ocupati, insa (si imi cer scuze pentru cat de direct am sa v-o spun) sunteti o naiva daca considerati ca firma precizata de dvs (sau altele care se ocupa cu recuperari creante) v-au platit / au inchis creditul dvs la BRD.
Cred ca nu ati vazut zecile de mii de cazuri postate pe toate forumurile in legatura cu cesiunile creditelor ... unde bancile vand pachete intregi de credite pentru 5 - 7 % din valoarea lor, iar samsarii incearca sa le recupereze 100 % plus dobanzi, penalitati, dobanzi la dobanzi, etc.
Revenind la problema dvs, daca nu aveti nimic pe numele dvs nu aveti de ce sa va faceti griji, in plus aveti la indemana arme precum contestatia la executare, perimarea executarii sau prescrierea executarii.
SUCCESURI !!!
Acest lucru mi-a spus si un prieten care este avocat. Insa tot ce am pe numele meu este asociarea intr-o societate comerciala cu un bun prieten. Marea mea grija este daca banii firmei pot fii afectati datorita acelui credit de nevoi personale luat pe persoana fizica fara ipoteca Imobiliara.
Initial, nestiind daca dvs sunteti sau nu salariata in cadrul firmei, vor pune poprire si pe conturi (sunt patit) insa cu un avocat bun o puteti rezolva.
MARE ATENTIE !!! Doar executorul judecatoresc in baza unei incuvintari a executarii silite poate pune poprire pe cont, nu angajatii unui simplu SRL cu capital social de 200 lei !!!

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale bob02008 bob02008 Am un srl-d deschis de curand. Si am un credit de nevoi personale luat de la BRD cu ipoteca Mobiliara. mi la trimis la o firma de recuperare si nu ma inteleg ... (vezi toată discuția)
Garantii credit srl asociat unic  Buna ziua, Am si eu o situatie de credit pe firma, SRL asociat unic, cu ipoteca pe apartamentul personal. Firma nu mai merge deloc, in sensul ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile gavrusdaniel gavrusdaniel buna ziua,in urma cu mai multi ani in urma am scos din doua banci 2 credite am platit vreo 2 ani dupa aia firma la care lucram a dat faliment, ratele sau ... (vezi toată discuția)