avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj dupa ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj dupa ccc

buna ziua as dori si eu sa stiu daca sotul meu care termina acum concediul pentru cresterea copilului poate intra in somaj direct din concediu.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 2 Iunie 2009
1. Intai trebuie sa inceteze suspendarea CIM pentru CCC si sa isi reia activitatea in baza aceluiasi CIM.
2. Apoi trebuie sa fie concediat datorita desfiintaii postului pe care il ocupa.
3. Inainte de a intra in CCC trebuie sa aiba 12 luni lucrate.
4. Daca indeplineste aceste conditii poate beneficia de indemnizatie de somaj.
-pt. pers. aflate in CCC stagiul minim de cotizare pt somaj se determina prin cumularea perioadelor de asigurare realizate inaintea suspendarii raportului de munca.
-daca sotul dvs reia raportul de munca, stagiul minim de cotizare pt stabilirea ind. de somaj se realizeaza prin cumularea perioadelor de cotizare realizate inaintea suspependarii cu perioada de asigurare realizata dupa inceperea activitatii.
- raportul de munca e posibil sa inceteze si in perioada suspendarii CIM, DIN MOTIVE OBIECTIVE, FIRESTE.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
Delia Popescu, Contabil
scuter a scris:

buna ziua as dori si eu sa stiu daca sotul meu care termina acum concediul pentru cresterea copilului poate intra in somaj direct din concediu.va multumesc.


Nu are cum sa intre direct in somaj, decat daca odata cu terminarea CIC inceteaza si c.i.m. ... ceea ce ar fi imposibil, intrucat cu 20 de zile lucratoare inainte de terminarea CIC ar fi trebuit sa primeasca instiintarea de preaviz pentru desfiintarea postului.
-eu cred ca e posibil ca si o data cu terminare CCC sa existe si sit desfacerii CIM, nu neaparat in sit lui scuter ( solicita incetarea suspendarii cu data de... si totodata sa inceteze si CIM), e posibil sa intri in somaj si fara preaviz 20 zile sau 15 zile..
- atunci care sunt situatiile in care perioada de stagiu somaj o repez. cumulul stagiilor realizate inaintea suspendarii?, daca este imposibil sa inceteze CIM, intrucat cu 20 zile lucrat. inainte de terminare CCC ar fi obligatoriu efectuarea preavizului, inseamna ca automat trebuie sa reiei raportul de munca cel putin pt cele 20 de zile invocate, ceea ce pe cale de consecinte, insemana ca pt a beneficia de somaj in sit suspendarii, stagiul minim de cotizare se det prin cumularea perioadelor de asigurarea anterioare suspendarii cu perioada de asigurarea aferenta reluarii activitatii.
- dar poti beneficia de somaj nu doar prin reducerea activitatii ci si din alte motive care nu tin de persoana angajata.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
Delia Popescu, Contabil
gia_25:
Stimata colega,
Una e sa crezi, sa presupui si alta e realitatea.
Daca dvs. credeti ca e posibil, in ciuda argumentelor legale date de colegul @freeelis, atunci spuneti cu ce art. din Codul muncii sa ii inceteze CIM si sa poata lua si indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic 2ani Veronicas Veronicas Buna ziua, Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am dreptul de la intra direct in somaj? Administratorul firmei imi spune ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)