avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... O scurta \\"filozofie\\" a vremurilor pe care le ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

O scurta "filozofie" a vremurilor pe care le traim.

Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor.
Am accesat link-ul din josul materialului si am constatat ca reprezinta o sinteza a mai multor articole publicate pe un blog.

Dresorii de Minti Umane.
Totdeauna cursul societatii a fost dat de cei care au avut puterea indiferent de forma de guvernare - capitalism, comunism, socialism, fascism, monarhie sau democratie. Pentru a-si mentine puterea, elita (politica si economica) are nevoie de indivizi formati pe un anumit tipar care sa le serveasca interesele, cu viziuni si aspiratii evident - impuse si limitate.
Indivizii se nasc, sunt formati iar apoi intra in societate. In evul mediu descoperisem armele dresorilor de minti umane - religia si regalitatea, unsii domnului. In comunism descoperisem armele dresorilor de minti umane.
Cum arata omul nou fabricat de corporatii ? Ce aspiratii are el ? Ce-si doreste de la viata ? Ce intelege din politica ?
Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.
Care sunt noile arme ale dresorilor de minti umane in societatea capitalista ?
Justificarea pierderii drepturilor si libertatilor individului pentru siguranta si confortul acestuia.
Teama, teroarea, frica de boli si razboaie e metoda cea mai eficienta de a legitima pierderea libertatii in favoarea securitatii, este war on terror, incalzirea globala, infectii cu HPV, este tot ceea ce mint politicienii pentru prostii creduli care ii aleg frenetic. Totul este un teatru bine regizat pentru ca noi sa le cerem lor"solutia", iar pentru ei un pretext sub care sa-si justifice pozitia patriarhal dominatoare in fata noastra.
Orice razboi aduce saracie, oamenii vor trebui sa fie creditati, de catre banci - normal :
Te platim, te creditam, te indatoram ca sa fii guvernabil, sa fii ocupat, sa fii obedient.
Apoi un om care NU este deja in sistem trebuie stimulat sa munceasca, aici apare EGO-ul.
Reducerea constiintei si a perceptiei individului in jurul EGO-ului. Inocularea dorintei de recunoastere prin exces de munca si consum.
Un om care traieste la nivelul EGO-ului este extrem de superficial, adica ignorant.
Ignoranta ca stil de viata.
Un om ignorant este automat un om iresponsabil.
Cultul iresponsabilitatii.
Un om iresposabil, ignorant are nevoie sa fie condus, greseste (e creditat) deci cercul vicios se inchide..
Radem de oi ca urmeaze turma, hahaha ce oi proaste spunem, dar noi oamenii am depasit oile de zece ori ca prostie si docilitate : macar oile sunt tinute in linie de un caine, noi oamenii ne tinem in linie unii pe altii si o facem ridiculizand sau condamnand pe toti cei care sunt diferiti - Am ajuns sa ne dresam unii pe altii sa respectam niste legi impuse de niste degenrati fara stirea noastra. Dresandu-ne unii pe altii si tinandu-ne in linie nu facem decat sa perpetuam sistemul in care noi suntem cei exploatati.
Doamnelor si domnilor pe acesta mentalitate s-a ridicat fascismul care sacrifica individul pentru colectiv, care sacrifica individualitatea pentru colectivitate si diversitatea pentru conformitate
Sistemul - rapirea libertatii tale.
Sistemul, societatea a devenit ceva malefic si diabolic care reuseste un singur lucru: sa iti cumpere libertatea. Cum reuseste acest lucru ? Simplu - pe bani, pe credite. Iti fura timpul, libertatea si vointa contra compensatiei financiare. Odata prins in sistem, mai mult ca sigur vei acumula credite si datorii, iti va fi din ce in ce mai greu daca nu imposibil dupa un anumit punct sa parasesti sistemul, sa devii din nou TU liber si autonom. Si evident ca aceasta compensare monetara pe care o primesti are pretul ei - integritatea, sanatatea, timpul si sufletul tau. Unii dintre voi veti spune ca fiecare are dreptul de a alege cum sa traiasca si cum sa-si organizeze viata ceea ce e adevarat pana la un anumit punct.
Este intradevar o alegere ? Primesti tu datele si informatiile la timp despre sistem pentru a lua o decizie corecta si bine informata ? Tu de fapt incerci sa-ti atingi telurile folosindu-te de informatii date tot de sistem, sistem care nu vrea sa te lase sa scapi. El are nevoie de tine viu, activ, sa consumi servicii si produse, iar cand nu mai ai bani sa te impumuti, sistemul te indatoreaza si te crediteaza voit » sa devii din ce in ce mai dependent...
Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.
Nu spun ca economia si comertul sunt rele, dar oamenii la ora actuala le-au pervertit intr-un asa hal incat ele au devenit un scop in sine in loc de un mijloc. Nu este normal ca trebuie sa alegi intre o viata normala si o cariera ». Actualmente nu ai timpul si energia necesara pentru o familie normala si un serviciu, activitate profesionala de succes. Rata actuala a performantei si productivitatii care se cere unui om este absolut aberanta.
Acest lucru poate fi foarte usor demonstrat prin numarul mare de depresii, insomenii si oboseala cronicizata in randul oamenilor din tarile puternic industrializate.
Sistemul si tehnologia ar trebui sa-i fie ergonomice omului, sa-i usureze viata - momentan noi intram intr-o sclavie voluntara cu lanturi invizibile. Libertatea este data de timp (pe care nu il ai) si de bani (care iti sunt impozitati) - deci cat de liber crezi ca esti.
Bancile nu platesc taxe la stat !
Din aceasta cauza bancherii prin intermediul papusilor de la G20 doresc desfiitnarea paradisurilor fiscale intrucat in toata lumea nicio banca nu plateste taxe vreunei tari !
Asadar ele sunt intr-un paradis fiscal perpetuu oriunde s-ar afla.
Cand s-a vorbit ultima data de cotizatia bancilor la bugetul statului ?
Cand s-a scris ultima data sau s-a prezentat la televizor cam cate procente intra prin impozite de la banci in contul statului ?
Niciodata, pentru ca nu se pune problema de asa ceva, este atat de simplu - bancile nu platesc nicio taxa la niciun stat. Bancile sunt stat in stat. Si nimeni nu observa, sau nu are curajul sa afirme acest lucru public pe un canal "oficial" ! Bancile oricum aveau dreptul sa tiparesaca bani din nimic prin procedeul legalizat international numit fractional reserve banking, acum vad ca nici taxe nu platesc... Viata ta este o iluzie.
Nu este normal sa platesti taxe la stat !
Acest lucru s-a intamplat datorita datoriei colosale cumulate in timpul primului si celui de-al doilea razboi mondial a guvernelor catre banci particulare, da ai citit bine. Anglia "invingatoare" a terminat de platit datoria cumulata din cel de-al doilea razobi modial prin '97.
Normal este cand te imbolnavesti sa platesti doctorul, cand mergi pe autostrada sa paltesti...De ce sa platesc eu inainte pentru bolile si drumurile altora, asta creeaza lene si iresponsabilitate civica ! Taxarea preventiva ca procedeu este anormala, totalmente necapitalista. Taxele pe venit sunt o modalitate de control asupra populatiei. Masurile totalitare ale lui Obama (prin plata datoriilor bancare private din bani publici) au dublat datoria publica catre stat a americanilor - de la 33.000 USD au ajuns la 65.000 USD, orice copil se naste primeste din start o datorie din partea statului - aici se ingroapa taxele tale... romanii ii ajung din urma cu inca cateva imprumuturi de la FMI.
Guvernele din toata lumea taxeaza (fura) totul.
Taxeaza benzina cu 90% pentru drumuri.
Taxeaza circulatia marfurilor TVA.
Taxeaza venitul cetatenilor.
Taxeaza profitul firmelor.
Taxeaza importurile.
Taxeaza mostenirile.
Taxeaza dobanzile.
Taxeaza pensiile.
Taxeaza aerul (taxa pe carbon).
Taxeaza vacantele si alte produse de lux.
Taxeaza zborurile internationale.
In tot acest timp bancile nu platesc nico taxa, nici TVA, nici taxa pe venit !
Tu platesti tot ce nu platesc bancile !
Transa Colectiva.
Comoditatea preluarii mesajului audiovizual a facut ca telespecatatorii sa accepte bucurosi informatii prefabricate subtil malefic, aranjate si decupate, care le capteaza atentia, transformandu-i astfel, din fiinte care ar trebui sa gandeasca in fiinte gandite.
In fata micului ecran, vrand-nevrand, fiinta umana isi formeaza psihologia de consumator, devine foarte receptiv, iar televizorul va deveni o necesitate (generand boli psihice), asa cum este alcoolul pentru un betiv sau cum sunt tigarile pentru un fumator.

[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: lee_vue , utilizator 10:58, 4 Octombrie 2014
gigipopa a scris:
Am primit pe e.mail, un material care mi-a dat mult de gandit. Am aranjat putin materialul, pentru a putea fi citit mai usor.

Va sugerez sa nu mai deschideti asemenea emailuri si sa nu le mai cititi. Asa evitati framantarile si gandurile negre ce va pot influienta negativ viata. E plin internetul de scenarii negative.
Sunt mai putini cei care vin cu interpretari pozitive, cu solutii, cu optimism pentru ca ceea ce-i negativ prinde mai repede la public fata de ceea ce este pozitiv.
De acord cu Adriantot.
As adauga ca sunt si ilogice, ca sa nu zic altfel (de exemplu pline de prostii, da' nu zic):
Nu este normal sa platesti taxe la stat !
[...]
Normal este cand te imbolnavesti sa platesti doctorul, cand mergi pe autostrada sa paltesti...De ce sa platesc eu inainte pentru bolile si drumurile altora, asta creeaza lene si iresponsabilitate civica ! Taxarea preventiva ca procedeu este anormala, totalmente necapitalista.

Nu este normal sa platesti 'jde de taxe si impozite nascocite pentru suplinirea efectelor prostilor gospodari din politica, asa cum e la noi, dar fara ele nu ar putea exista statul ca forma de organizare. Iar aia cu taxarea preventiva, necapitalista, e belea :)
vrea sa se spuna ca un om normal, de oriunde, din toate timpurile, nu plateste ceva/pe cineva (nu scoate bani din buzunar) fara a i se da ceva in schimb (sau sa scoata bani din buzunar pe ceva iluzoriu, pe vorbe, fara nicio garantie, fara niciun contract).

decat la (pentru) milogi, din mila.

ca daca n-ar fi asa n-ar mai fi pedepse cu inchisoarea a alora care nu platesc.

adica, platiele se fac fortat, sub amenintare (il scot pe om din normalitate).

asta se vrea sa se spuna cu Nu este normal sa platesti taxe la stat ! - mi se pare corect!

@Adriantot
Scrieti: "Va sugerez sa nu mai deschideti asemenea emailuri si sa nu le mai cititi. Asa evitati framantarile si gandurile negre ce va pot influienta negativ viata. E plin internetul de scenarii negative."
Ati inteles gresit mesajul meu - daca mi-a dat de gandit, cu siguranta nu m-am framantat si nici gandurile negre nu m-au coplesit. Cu greu astfel de mesaje imi mai pot influenta viata si in mod negativ, cu ata mai putin.
"Scenarita" nu ma influenteaza in niciun fel si cu atat mai putin nu ma duce la nopti albe.
Sunt adeptul diversitatii de pareri si al libertatii de opinie, fara a ma lasa ghidat in vreo directie anume.
Nu in ultimul rand, imi plac provocarile de orice fel.
Oricum, la varsta mea este greu, sa ma mai schimb.
lee_vue a scris:

vrea sa se spuna ca un om normal, de oriunde, din toate timpurile, nu plateste ceva/pe cineva (nu scoate bani din buzunar) fara a i se da ceva in schimb (sau sa scoata bani din buzunar pe ceva iluzoriu, pe vorbe, fara nicio garantie, fara niciun contract).

Nu e chiar asa. Exista medici, profesori, magistrati, armata, politie, asistenta sociala, cercetare, administratia publica... astea mi le aduc aminte acum, mai sunt cu siguranta destule. Pe astea le sustine statul din taxe si impozite.
Ultima modificare: Vineri, 3 Octombrie 2014
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ies din lista neagra a biroului de credit? marineursachi marineursachi am un card de salarii cu o datorie neplatita de 4 ani cu suma de 7 mil restanta.vreau sa stiu cum pot sa ies de pe lista neagra a Biroului de credit mentionez ... (vezi toată discuția)
Refuz plata impozite/taxe ContSters119860 ContSters119860 Intrebare: Unde trebuie sa aplic pentru stergerea numelui meu din evidentele \"sistemului\"? Motiv: consider ca nu mai imi este necesar sa platesc vreo taxa ... (vezi toată discuția)
Retardarea civica a intreprinzatorului roman: un exemplu legalmgm legalmgm Buna ziua, Am gasit un text remarcabil care, cred eu, se incadreaza bine in sensul larg al acestui topic de discutii si este demn de a fi supus atentiei ... (vezi toată discuția)