avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua,

as avea o serie de intrebari la care va rog sa-mi raspundeti.

Viitorul meu fost sot nu prea doreste acest divort...in sensul ca de cate ori am facut programari la notar, el nu se prezinta.
In aceasta situatie nu-mi ramane decat sa angajez un avocat si sa mergem in instanta.

Acum intrebarile:
1. Daca noi locuim intr-un anume oras, casatoria s-a incheiat aici, dar el are domiciliul scriptic in alt oras decat cel in care locuim (nu si-a schimbat cartea de identitate niciodata), catre care instanta ma indrept, cea din orasul in care locuim sau cea din orasul din buletinul lui?

2. Daca mergem in instanta, este obligatorie prin lege medierea? Daca da si el nu se prezinta la mediator, ce urmeaza sa fac eu?

3. Daca dupa inceperea procedurii de divort, el nu vrea sa paraseasca domiciliul comun, in care el scriptic nu figureaza si care este proprietatea mea dinaintea casatoriei, ce pot face?

4. In situatia in care el nu se prezinta la diverse termene, cat poate dura divortul? (copilul are 3 ani).


Va multumesc.
1. Puteti introduce cererea de divorț la ultimul domiciliu comun, respectiv unde Spuneti Dvs ca ati locuit
2. Nu mai este obligatoriu certificatul de informare in acest caz
3. Puteti solicita evacuarea acestuia
4. Nu este obligatorie prezenta pârâtului, ci a Dvs ca reclamant. Ca si durata, in materie de divorț, nu se pune problema unor termene lungi. In functie de probatoriul ce se va administra si termenele dispuse ptr acesta.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsuri si promptitudine.

O zi buna sa aveti.
Dat fiind ca aveti un copil in privinta caruia trebuie sa ia instanta niste hotarari s-ar putea sa dureze 2-3-4 termene.
mirebire a scris:

Dat fiind ca aveti un copil in privinta caruia trebuie sa ia instanta niste hotarari s-ar putea sa dureze 2-3-4 termene.


Inteleg asta, mai ales ca va fi greu sa ne intelegem asupra domiciliului copilului...
Stiu ca acum, conf. noului Cod Civil, custodia va fi comuna si sunt foarte de acord cu asta, insa as dori ca domiciliul sa fie la mine.

Copilul are 3 ani, e baietel, are gradinita aici, locuieste aici de cand s-a nascut.
As vrea sa stiu daca exista sansa sa-l poata lua el? In conditiile in care l-ar muta in alt oras si el nu detine nicio proprietate?
Probabil ca par detasata, dar nu sunt, familia lui are bani si relatii si vreau sa stiu la ce sa ma astept :(
La intrebarea dv. nr. 3 as face o corectura: daca dupa inceperea procedurii el nu vrea sa paraseasca domiciliul comun, asteptati sa se finalizeze divortul si faceti evacuare. Nu aveti temei inainte.
Copilul l-a crescut tatal, s-a ocupat de el cine, cine-i face baie, duce la gradi etc,? In principiu se merge pe mentinerea situatiei actuale.

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa divortez ContSters310063 ContSters310063 sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand ... (vezi toată discuția)
Divort tynacon tynacon buna ziua. se poate aduce ca proba in instanta pt divort o evaluare de cuplu de la psihologul la care am fost in timpul casniciei ( doream sa gasesc o ... (vezi toată discuția)
Bună tuturor. mă aflu într-o situație nu prea fericită. ... LauraT.. LauraT.. Bună tuturor. Mă aflu într-o situație nu prea fericită. Eu împreună cu soțul meu nu prea ne mai înțelegem . Avem împreună o fetiță în vârstă ... (vezi toată discuția)