avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit pe profit 16% , dar daca n-am profit mai ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit pe profit 16% , dar daca n-am profit mai platesc ceva?

Buna ziua.
Va deranjez cu o intrebare : ce se intampla daca aleg sa platesc impozit pe profit , dar nu am inregistrat nici un profit, din contra, am inregistrat pierdere? Mai trebuie sa platesc ceva?
Cel mai recent răspuns: Torj Dorina , utilizator 23:02, 13 Iunie 2009
nu, nu platiti, nu s-a stabilit o taxa si pe pierderi...inca ;)
multumesc:)
ATENTIE!- platiti impozitul minim...celebrul impozit forfetar...chiar daca aveti pierdere!!!
Se poate intimpla , ca din cauza cheltuielilor nedeductibile ( adica neacceptate din punct de vedere fiscal ca si cheltuieli - daca doriti , dezvoltam), daca acestea au o valoare mai mare decit pierderea contabila in suma absoluta, atunci se calculeaza si datoreaza impozit pe profit .
Este posibil, am avut chiar astfel de cazuri cand suma cheltuielilor nedeductibile a depasit pierderea contabila si am platit impozit.

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor tva trebuie sa plateasca impozit forfetar ? maarkyM maarkyM buna ziua, am deschis anul trecut PFA ,nu am avut decat cheltuieli (de infiintare) pe anul trecut ca si activitate,iar anul acesta tot decat ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar liviu66 liviu66 Buna ziua ,am o firma cu o cifra de afaceri sub 12000euro pe an.La sfirsitul trimestrului 3 aveam platit tot impozitul forfetar alocat anului2009 ... (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere an precedent ortansa.teodora ortansa.teodora Doresc sa recalculez impozitul pe profit la 30.09.2009.Pot sa scad la acest trimestru pierderea (cota parte) aferenta lui 2008? si pe urma sa inregistrez si sa ... (vezi toată discuția)