avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract civil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract civil

Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca din martie anul trecut. Din luna noiembrie lucrez part time la o firma cu contract civil perioada determinata (respectiv noiembrie si decembrie 2014). Din luna decembrie la firma unde lucrez cu CIM am intrat in concediu medical (sunt insarcinata si conditiile de munca nu sunt foarte darnice cu mine). E vreo problema daca am continuat sa lucrez acasa la firma unde am contractul civil? Si inca o intrebare-imi mai pot prelungi contractul civil pentru inca cateva zile in ianuarie,desi el a incetat in decembrie? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 23 Decembrie 2014
1. Nu exista o prevedere legala care sa interzica sa desfasurati activitate la alt loc de munca in timpul concediului medical.

2. Numai ca atunci cand ati primit certificatul medical ati semnat un act prin care vi se precizeaza orele in tre care trebuie sa fiti la domiciliul in cazul in care veti fi controlata de angajator.

3. Contractul civil se poate prelungi numai cu acordul ambelor parti semnatare.
Multumesc pentru raspuns...nu e o problema deoarece activitatea mi-o desfasor mai mult acasa...lucrez pe calculator. In privinta contractului civil intra si el in calculul indemnizatiei de crestere a copilului, nu? Nu cred ca o sa fie o problema ca lucrez la alta firma cu contract civil in perioada concediului medical la firma unde am CIM pentru calculul indemnizatiei,nu?
1. - In calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) se iau toate veniturile profesionale impozabile.
- Fiecare din cei doi angajatori va completa adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In raspunsul meu anterior am spus:
1. Nu exista o prevedere legala care sa interzica sa desfasurati activitate la alt loc de munca in timpul concediului medical.


3. Dar pe perioada de CCC trebuie sa suspendati ambele activitati (si contractul individual de munca si contractul civil).
Va multumesc mult pentru raspuns. Sarbatori fericite!
Pe perioada CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit - maxim 3000 lei pe an calendaristic - fara a duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :
art.16
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;

b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;

c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

Alte discuții în legătură

Contract de munca in perioada crestere copil confidential confidential La multi ani! Buna ziua, In data de 21 Decembrie 2014 mi s-a suspendat contractul de munca pentru concediul ingrijire copil in urmatorii 2ani. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere si ingrijire copil Florina18 Florina18 Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp? La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua , m-ar interesa ce venituri pot avea fara a mi se suspenda indemnizatia de crestere a copilului? O alta exceptie in acest sens din OUG nr. 111/2010 ... (vezi toată discuția)