avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM neinregistrat in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM neinregistrat in Revisal

Buna ziua,
Va scriu in speranta unui raspuns care sa imi clarifice mai bine incertitudinile. Am fost angajata la o firma pentru 3 ani si o luna, timp in care din 6 in 6 luni mi se facea un nou CIM. Dupa primele 3 CIM, m-a trecut pe o alta firma (acelasi administrator ) cu celelalte 4 CIM (am avut contract si pt o luna doar). Nu am avut niciodata un act aditional sau anexa la un contract anterior. La sfarsitul acestei perioade, am cerut desfacerea CIM-ului prin art 56, lit i (la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata; ). Dupa 2 luni de la incheierea activitatii mele in cadrul firmei, m-am dus sa imi cer actele de incheiere (adeverinta, decizia de incetare etc). In acel moment am aflat ca primul meu CIM nu a fost inregistrat niciodata, privandu-ma astfel de 6 luni de vechime in activitatea mea profesionala.Scuza angajatorilor a fost "contabilul lor nu si-a facut datoria de a-l inregistra iar acestia nu au verificat ulterior". As vrea sa stiu ce repercursiuni vor suferi angajatorii daca eu fac o vizita la ITM. Exista vreo cale de mijloc pentru a nu se ajunge la ITM ? (legala) . Va multumesc pentru raspuns anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 16 Ianuarie 2015
Netransmiterea unui c.i.m. in REVISAl constituie contraventie sanctionata cu amenda de catre ITM .

HG 500/2011
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
a) la angajarea fiecarui salariat, elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....

Art.9
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a) netransmiterea registrului cu elementele contractului individual de munca prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a)—g), cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza;
....
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cea prevazuta la lit. a), cu amenda de 10.000 lei pentru fiecare persoana primita la munca fara transmiterea la inspectoratul teritorial de munca a registrului completat cu toate elementele contractului individual de munca, fara ca amenda totala cumulata sa depaseasca suma de 50.000 lei;
.....
(3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.....

Se poate transmite acum retroactiv c.i.m., sub riscul sanctionarii angajatorului de catre ITM.
Multumesc pentru raspuns. Exista o baza legala pe care eu o pot aborda, fara implicarea ITM-ului? Angajatorii mi-au oferit varianta de a ma reangaja pe o durata de 6 luni, fara a veni la lucru si un onorariu (mic) pentru prejudiciul moral creat. Daca accept aceasta varianta ma fac partasa la aceasta fapta nelegala?
Nu exista o baza legala pentru a eluda prevederile legislatiei in materie.

Se poate transmite acum retroactiv c.i.m., sub riscul sanctionarii angajatorului de catre ITM in cazul unui control.
Buna ziua
sunt si eu intr-o situatie oarecum similara , in sensul ca in prezent, la acelasi angajator, lucrez de 15 ani, cu contract de munca, dar primul an a fost pe perioada determinata, restul pana in prezent pe perioada nedeterminata. Dintr-o eroare/??? CM pe perioada determinata nu a fost inregistrat in revisal, si mi se comunica de la resurse umane ca nu se mai poate face nimic, si ca voi proba si peste ani acea perioada de munca cu copia dupa cartea de munca (asta daca nu o pierd ). Se mai poate face aceasta corectie acum in revisal?
In principiu, se poate face aceasta corectie.

Alte discuții în legătură

Pot incheia cim cu 5 ore / luna si 50 lei brut? carmenbn carmenbn Pot incheia un contract de munca cu 5 ore/luna,salariul brut fiind de 10 lei/ora,adica 50 lei/luna?In Revisal se trece la \\"interval de repartizare\\"- ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare contract in revisal lilianatatar lilianatatar Ce sanctiune primesc daca nu am inregistrat doua contracte in revisal si nu le-am transmis ? am o intarziere de trei zile si tocmai acum au venit in control de ... (vezi toată discuția)
Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)