avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am semnat in condica de prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am semnat in condica de prezenta

Va salut! Lucrez intr-o Primarie de comuna din septembrie 2012 pe functia de administrator public, iar astazi doamna contabila m-a intrebat cum justifica ea in fata Curtii de Conturi prezenta mea la servici daca eu nu am semnat niciodata in condica de prezenta? Eu nu am niste foi de pontaj in baza carora sunt platit? Va rog, in masura in care este posibil, sa-mi punctati si niste acte normative care sa vizeze aceasta chestiune.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:52, 7 Septembrie 2023

Foile de pontaj reprezinta un caz aparte care trebuie semnalat. Ele sunt documente prin care se tine evidenta timpului de munca al salariatului, a orelor suplimentare, orelor de noapte, concediu de odihna, concedii medicale, invoiri si concediu fara salariu, absente nemotivate, etc. Trebuie sa tinam cont ca documentul justificativ care sta la baza inregistrarii in contabilitate este statul de salarii, care se intocmeste si in baza foilor de pontaj...Totusi conform functiei detinute va sugerez sa discutati aceste aspecte si cu departamentul de resurse si d-na contabil sa motiveze lipsa Foi de pontaj si motivul.

Succes!
R-Haz a scris:

Eu nu am niste foi de pontaj in baza carora sunt platit?


Pontajul in baza a ce se intocmeste? Nu in baza unui document cate atesta prezenta dumneavoastra la munca?

În practică, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau prin intermediul condicii de prezenţă.
Numai institutia unde lucrati va poate raspunde la aceasta intrebare?
Daca nu semnati condica , atunci nici foi de pontaj poate nu exista.

Alte discuții în legătură

Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Foaie colectiva prezenta(pontaj) -temei legal ContSters86219 ContSters86219 Ce act nomativ specifica obligativitatea tinerii pontajului? (vezi toată discuția)