avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Drapelul sus si randurile stranse!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Drapelul sus si randurile stranse!

Un spamer care nu oboseste niciodata sa-si schimbe adresa si sa-mi scrie mi-a trimis un link catre o stire "INCREDIBIL: Bani cheltuiti pentru defaimarea BOR. Credinta copiilor si Biserica, atacate prin anti-reclama"
Unde, am citit urmatoarele:

... unui nou atac indreptat impotriva Bisericii, in special a Bisericii Ortodoxe Romane si, mai mult, indreptat impotriva… credintei copiilor si tinerilor.

Se pare ca lupta mass-mediei pornita impotriva religiei in scoala si lupta cu Biserica nu se mai rezuma doar la unele articole scrise si "sponsorizate" din banii cititorilor… sau cine mai stie din ce bani. Mai nou, copiii credinciosi sunt agresati printr-un nou tip de mesaje: vizitatorii site-urilor care contin lectii de matematica (sau alte materii scolare), solutii, subiecte sau propuneri de probleme pentru pregatirea la examene, sunt surprinsi de mesaje anti-BOR care li se deschid in dreptul ochilor, atunci cand acceseaza astfel de pagini. Virulenta cu care ateismul lupta astazi cu credinta copiilor, pare astfel sa fi ajuns la o cota monstruoasa. Prin astfel de reclame, copiilor (si nu numai lor) li se inoculeaza in mod evident, inca de la varste fragede, faptul ca mersul la Biserica si credinta in Dumnezeu s-ar opune bunastarii societatii:

"BOR a primit 20 MILIARDE EURO de la stat in ultimii 20 ani
Avem 19.000 de biserici. 5 (cinci) biserici la 1 scoala"

[ link extern ]

Prima data am facut asa :justcuz: apoi am facut asa :happy: si asa =D> ... insa pe urma mi-am zis :O ... de cre se simte biserica ortodoxa atacata daca copiii sunt informati ca BOR a primit, in medie, 1 miliad de euro de la stat in fiecare din ultimii 20 de ani si ca a construit 19000 de biserici? N-a primit atatia bani? Nu-s atatea biserici? De ce se simte BOR atacata cand raportam numarul de biserici la numarul de scoli iar fractia iese de cinci ori supraunitara? Sunt mai multe scoli?
In cele din urma vin si intreb: N-ar trebui ca biserica ortodoxa sa cumpere in locul damigenelor de aur cu pietre pretioase si a hainelor de zeci me mii de euro purtate de exageratdemultpreafericiti rechizite scolare si manuale si sa le distribuie gratuit? N-ar trebui sa faca macar cateva scoli anual pe cheltuiala ei (de ex o mica parte din profitul agentiilor de turism - zise agentii de pelerinaj - si ale hotelurilor patronate de biserica ar rezolva multe dintre problemele copiilor saraci).
Zic si io, vorba lui milika.
Ah, sa nu uit! Titlul topicului este un citat dintr-un cantec legionar plin de credinta ortodoxa si ... traducerea primelor versuri din " Horst Wessel Lied" imnul nazist. Nu trebuie uitat ca cele doua credinte, ortodoxia si fascismul au mers mana in mana acum 80 de ani.
Cel mai recent răspuns: Romulus43 , utilizator 19:04, 9 August 2015
Subscriu in mare parte la cele postate de d-voastra!
O observatie: ati intrat intr-un domeniu pe care nu-l stapaniti, acela al reginei stiintelor, matematica, ramura ei aritmetica mai exact, aia ce se preda (sau se preda) prin I-IV.
Iata nefericita exprimare ,,[...] fractia iese de cinci ori supraunitara[...]"
In cateva cuvinte ati reusit sa strecurati mai multe greseli si asta nu-i la indemana oricui.
Nu sunt de acord nici cand sugerati semnul egal intre miscarea legionara si fascism, via ortodoxie, dar este parerea mea contra parerii d-voastre, argumente forte nu avem niciunul, pe cand cu aritmetica ori stii, ori nu stii :yes:
P.S. Nu va fac niciun repros, amintesc doar ca expresia mult prea fericit apartine Academiei Catavencu. Primul intai statator al bisericii ortodoxe romane caruia i-a fost lipita eticheta de mult preafericit a fost patriarhul Teoctist.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Spammeru’ tau ori e [...] ori e un smecher fara pereche care foloseste psihologia inversa.

Daca e smecher a scris un articol de 2 bani ‘’in apararea’’ BOR si a bagat banner-ul in ochii si in mintea oamenilor. Suma e totusi coplesitoare, o fi adevarat?

Daca nu e smecher ci [...], pe site-ul cu probleme de mate pe care il da exemplu nu-i niciun banner (nici probleme rezolvate nu prea sunt dar asta e alta discutie) iar pe cel al agentiei de turism e putin probabil ca ar nimeri vreun copil mai mult sau mai putin credincios. Insa fiind [...] nu-i analizam gandirea ca ne pierdem timpul.

Oricum ar fi spammerul, reactia BOR si a sustinatorilor la protestele referitoare la sumele pe care le primeste din fonduri publice are in centru afirmatia ca statul este obligat sa sustina cultele pentru ca asa scrie in Constitutie. Nu scrie chiar asa, ca e obligat, scrie Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia iar a Legea 489/2006 vine cu precizari:
Art. 10.
(1) Cheltuielile pentru întreţinerea cultelor şi desfăşurarea activităţilor lor se vor acoperi, în primul rând, din veniturile proprii ale cultelor, create şi administrate în conformitate cu statutele lor.
...
(6) Cultele recunoscute pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de cult, pentru reparaţii şi construcţii noi, în raport cu numărul credincioşilor, conform ultimului recensământ, şi cu nevoile reale.

Inainte de a scrie am citit mai multe articole dar acesta m-a facut sa caut referintele:
[ link extern ]

Am cautat insa niciunde nu am gasit stabilita o limita superioara a acestor cheltuieli cu cultele. Nu vreau sa spun sa li se mai dea mai nimic insa cred ca ar trebui ca sponsorizarile sa fie invers proportionale cu saracia neamului.
Eu cred ca finantarile nu se pot pune in cârca BOR ci in a celor care au dat atatia bani si dau in continuare. Tu vorbesti de construirea de scoli din profitul BOR... desteptarea, unde te crezi? Nu vezi ca n-au bani destui nici pentru ei?

PS: cu legionarii si ortodoxismul cred ca exagerezi. Ei erau (asta e parerea mea) cam cum sunt teroristii in numele lui Allah: au gasit un mod tampit de interpretare a religiei care le oferea motiv si scuza pentru tot ce faceau.
Ares-3 a scris:

... au gasit un mod tampit de interpretare a religiei care le oferea motiv si scuza pentru tot ce faceau.

Ihim. :-/ Biiine. "un mod tampit de interpretare a religiei " ? Eu astept sa-mi scrie cineva mai jos un mod netampit de interpretare a religiei. Sunt curios. In anii 30 faculatea de religie si preotii reprezentau nucleul cel dur al legionarilor dar ei, din cauza "unui mod tampit de interpretare a religiei " nu erau criminali rasisti si xenofobi (lupi) ci oi ratacite din turma plina de bunavointa crestina fata de fratii evrei (vorba lui milika: Iisus nu-i din Falticeni!) ?
...
Intr-o zi piramidele din Egipt se vor face nisip iar marea va fi munte si muntele mare dar cat timp vor trai oameni crimele savarsite de neoameni din motive religioase vor ramane ceea ce sunt: crime iar rusinea si dezonoarea de a nu fi om va dainui dincolo de ziua in care nu va mai fi nicio piramida sau niciun om care sa-si zica "ortodox".
Nu stiu cum poate fi aparata pozitia celor care au ucis persoane care nu le facusera niciun rau, intre care multi erau copiii, prin teza "un mod tampit de interpretare a religiei ".
Heeei, ce faci? Spamul era doar momeala? Daca voiai sa discutam de legionari de ce i-ai pus doar ca glazura?
Ai scris asta:
Nu trebuie uitat ca cele doua credinte, ortodoxia si fascismul au mers mana in mana acum 80 de ani.

Cat la suta din totalul ortodocsilor au fost legionari? Sau cat la suta dintre musulmani sunt teroristi? Ma infioara crimele legionarilor dar imi sustin opinia in continuare: un grup de dezaxati, nereprezentativ pentru ca ne raportam la numarul total al ortodocsilor, nu te indreptateste sa spui ca ortodoxia si fascismul au mers mana in mana. S-au gasit unii pe altii pe alte criterii, erau in primul rand ultra-nationalisti si violenti. Si sunt la fel de neoameni ca si criminalii cu disfunctii erectile care ucid prostituate. Daca unii dintre astia s-ar organiza in grup si ar purcede la curatarea marginilor drumurilor de centura, ar fi corecta afirmatia ca toti impotentii sunt criminali?

Vrei un mod netampit de interpretare a religiei? Uite-aici, si poti sa razi cat vrei pentru ca ma folosesc de un citat al Maicii Tereza:
Să zâmbeşti unui om care este supărat; să vizitezi, chiar şi pentru puţin timp, pe cineva care este singur; să oferi adăpost sub umbrela ta cuiva aflat în ploaie; să citeşti ceva unui orb; aceste acţiuni şi multe altele pot părea mărunte, dar astfel noi putem să dăm iubirii noastre pentru Dumnezeu o formă concretă.

:bully:
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Ares-3, moderator
Ares-3 a scris:

Cat la suta din totalul ortodocsilor au fost legionari?


Cat la suta? Nu stiu exact. Vreo 15-20% din multime au votat legiunea la un moment dat. Cat la suta dintre intelectualii din perioada interbelica? Vreo 80%. Blaga, Eliade, Tutea... etc. Care pentru ca erau ortodocsi au ajuns sa fie si legionari practicanti. Cel mai important loc de recrutare era facultatea de teologie ortodoxa de unde au fost recrutati si decemvirii care l-au macelarit pe Mihai Stelescu si apoi au dansat in jurul cadavrului ciopartit.
Astazi, "miezul dur" al atitudinii anti-educatie, anti-democratie, anti-stiinta si anti-informatie este tot in biserica ortodoxa care inghite anual enorme sume de bani.
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]



Alte discuții în legătură

A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Incinerarea corpului lui sergiu nicolaescu si reactia bor Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. [/b]Se pare ca Sergiu Nicolaescu a dispus prin testament ca trupul lui sa fie incinerat. E dreptul fiecaruia sa faca ce doreste - in limitele legii, ... (vezi toată discuția)