avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie !va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie !va rog sa ma ajutati!

buna ziua
doresc sa mi dau demisia si nu prea stiu cum sa procedez.lucrez la aceasta firma de aproape cinci ani si nu mai suport sa lucrez cu un asemenea colectiv si patroni care nu platesc salariile la timp,si nici procentul pe care il avem din vanzare.din cate stiu demisia trebuie depusa in 2 exemplare si trebuie sa obtin un nr de inregistrare;cei de la contabilitate nu dau nr de inregistrare.cum ar trebui sa procedez?
imi este tare frica ma ma vor fatai cu bani inclusiv procentul care nu este declarat in contractul de munca.in acest sens ce ar trebui sa fac?daca se poate un mic ajutor ,o mica indrumare.:sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 23 Septembrie 2011
Demisia poate fi trimisa si prin posta, cu confirmare de primire. Asteptati sa va primiti salariul si apoi trimiteti demisia cu confirmare de primire. Salariul il veti lua, insa pentru comisionul care nu e trecut pe CIM... mai greu in principiu de demonstrat in instanta...
De la data depunerii demisiei trebuie sa mai stati in preaviz 15 zile calendaristice la firma, preaviz la care angajatorul poate sa renunte daca vrea.

Nu credeti ca puteti poate obtine o concediere individuala cu art 65 codul muncii? Daca reusiti sa va pastrati diplomatia fata de patron si il puteti convinge sa va concedieze astfel, ati avea apoi drept sa primiti si somaj.
da dar ce fac daca nu primesc nr de inregistrare la demisie :pt procent din vanzari pot face dovada si numai eu sunt si alte persoane din firma care pot face aceasta dovada.nu va mai spun ca in cei 5 ani nu am semnat nici un stat de plata
cam asa arata demisia mea:

Catre ,
S.C. COM MBO ABC BUCURESTI SRL



Domnule Director,





Subsemnata MITREA AURA ,angajata in functia de lucrator commercial in cadrul S.C. COM MBO ABC BUCURESTI SRL,prin prezenta va aduc la cunostiinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr.574/1151 din data 09/02/2005 ,in baza art.79 din Codul muncii – Legea 53 /2003 modificata si completata,prin demisie si cu respectarea preavizului de 15 zile calendaristice prevazut de legea mai sus mentionata.

Va rog sa procedati la intocmirea documentelor necesare pentru incetarea contractului individual de munca!




Va multumesc! Semnatura: Mitrea Aura

Data:
22/06/2009
Trimiteti-o prin posta sau curierat, cu confirmare de primire daca angajatorul refuza sa va inregistreze cererea.
Ulterior, daca refuza sa va dea salariul si comisionul, ii puteti da in judecata si va veti recupera banutii. Tineti aproape de noi.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2009
pakos, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme la locul de munca oana13 oana13 Lucrez impreuna cu prietenul meu la aceeasi firma din mai anul trecut.Acum doua zile ne-am dat demisia pt ca am gasit un alt loc de munca loc de munca.Problema ... (vezi toată discuția)
Cat timp este valabila o demisie? ancaoroian ancaoroian Am depus demisia in data de 24 iunie. Angajatorul nu mi-a dat nr. de inregistrare, dar mi-a spus ca o aproba doar daca trec articol 79, pct. 7 din codul ... (vezi toată discuția)
Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)