avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit de nevoi personale neachitat, poprire fost ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit de nevoi personale neachitat, poprire fost coplatitor

Buna ziua,astept sa ma lamuriti asupra unei probleme...am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,luat impreuna cu fosta sotie,am platit 5 ani din 10,apoi am divortat,fara partaj,de comun acord,singura ei pretentie fiind sa o scot din contractul de creditare.Am fost la banca,am discutat acolo ce si cum,ne-au spus ce trebuie facut,sa aducem hartie de la notar,legalizata,prin care ea este scoasa din contractul de creditare,eu ramanand sigurul platitor.Am mai platit 1 an de zile creditul,apoi a venit criza,mi-au taiat din salar,ajungand in imposibilitatea de a mai platii rata intreaga,am fost la banca sa discutam problema,am fost refuzat pe motiv ca nu e treaba lor si ca eu am un contract pe care trebuie sa-l respect.Asa ca in aprilie se fac 5 ani de cand am platit ultima data.Timp de 1 an de zile m-au tot sunat sa le platesc,le-am spus ca fac asta cu conditia sa ne intelegem,fiind din nor refuzat,le-am cerut sa faca demersurile legale pt a-si recupera datoria.Acum dupa 5 ani,fosta sotie,s-a trezit cu poprire pe salar.Cum este posibil asa ceva,din moment ce ea nu mai figura in contractul de credit si nici nu a fost sunata de reprezentantii bancii pt ai aduce la cunostinta vre-o sanctiune de genul?Teoretic si practic eu trebuia sa primesc poprirea si nu ea iar din cate stiu eu,asta trebuia sa vina in 3 ani de la ultima plata efectuata si nu 5 ani.Astept raspunsurile d-voastra in aceasta problema,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:11, 20 Martie 2015
Ce fel de înţelegere aţi făcut cu banca privitor la scoaterea ei din contractul de credit?
Banca ne-a trimis la notar,sa facem o hartie prin care fosta sotie este scoasa din contractul de credit,intreaga datorii a platii catre banca,revenindu-mi mie.Eu ramanand in contract sigurul platitor...in astia 5 ani de la ultima plata,ea nu a fost contactata decat de vre-o 2 ori,fiind intrebata daca stie ceva de mine,nimic mai mult,asta fiind prin 2010,de atunci nu a mai fost sunata sau sa primeasca vre-o instintare ceva,nici nu avea cum din moment ce nu mai figura in contractul de credit,acum dupa 5 ani s-a trezit cu porire,eu consider asta un abuz
Nu are altceva de facut decat sa conteste in instanta executarea. Sa invoce faptul ca nu mai are calitatea de imprumutat si/ sau implinirea termenului de prescriptie.
Ca dansa sa nu mai fie parte in contract, dupa ce ati incheiat actul ala la notar sa fi incheiat cu banca un act aditional al contractului de credit, altfel , nu ii e opozabil.
Domnule, sunteți sigur că ați semnat un act adițional la contractul de credit prin care sunt modificate garanțiile, în sensul că este eliminată garanția personală acordată de fosta dvs. soție? Dacă nu există un astfel de act adițional ci doar înțelegerea făcută între dvs și fosta soție, contractul de credit nu este modificat. Fosta soție a divorțat doar de dvs nu și de bancă. Doar Banca putea renunța la acea garanție, dacă dorea.
Eu momentan nu sunt in tara,insa am acasa dosarul de creditare cu acte aditionale semnate,am pastrat tot...din cate stiu eu, s-a semnat si un act la banca prin care fosta sotie era scoasa din contractul de creditare,in baza hartiei pe care ei ne-au trimis sa o incheiem la notar...pute-ti va rog sa im spuneti de ce abia dupa 5 ani a venit poprirea?! nu se aplica acea lege cu 3 ani?! ... multumesc

Alte discuții în legătură

Restante la banca alinck35 alinck35 Buna Ziua vreau sa va spun ca in ani 2005,2006,am luat credite de la trei banci,credide de nevoi personale,fara giranti fara garanti,am deschis o mica ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar apartament luat prin prima casă: am primit 1600 de euro de la fostul soț figurez în continuare coproprietar. pot să deschid proces ca să fiu ,,scoasă'' din credit? Desperados Desperados Am o problema mai dificila.apartament credit prima casa.Am facut cu fostul sot un partaj voluntar la notar.Mi a dat doar 1600 de euro,insa eu configurez in ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit magdalenaulm magdalenaulm Buna ziua, daca un credit facut in timpul casatoriei(apoi a urmat divortul fara partaj),titularul nu mai poate plati ratele,intra in incapacitate de ... (vezi toată discuția)