avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere teren in actele cadastrale.
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere teren in actele cadastrale.

Buna ziua,
Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele terenului pe care il detin sa se suprapuna cu cel al vecinului. Faptic este in regula.
Este posibil ca sa se fi strecurat vreo gresala ? Daca da , care ar fi rezolvarea?
Cel mai recent răspuns: inspectiiimobiliare , utilizator 01:01, 6 Mai 2015
Fiind o suprapunere virtuală aceasta se va rezolva la cererea formulată de proprietar la OCPI, Biroul local , pentru repoziționarea imobilului- conform art.27 al Ordin 785/2011(fost Ordin 634/2006)
Raspunsul lor este ca proprietarul (vecinul) cu care terenul meu se suprapune, sa-si refaca actele pe baza verificarii pe teren de catre inspectorul cadastral. Eu cred ca prorietarul (vecinul) ar trebui instiintat de cei de la cadastru de situatia existenta si informat care este calea de rezolvare (ce trebuie sa faca). Eu spre exemplu nu l-am vazut pe vecunul meu niciodata desi detin terenul de 11 ani. Suprapunerea virtuala este mai mare de 2% si defapt este o rasucire a trerenului ,mstfel incat vecina mea daca ar rasuci terenul ar intra pe cel al vecinului si asa mai departe cu inca 2 vecini. Ei bine pana aici este se pare problema deoarece aceea suprapunere intre mine si vecina se regaseste lipsa intre al 4 lea si al 5 lea. Deci suprapunere initiala este acum intre mine si vecina. Ar trebui toti sa-si refaca actele in cazul asta pentru ca prin rasucirea terenului ei rezulta alte suprapuneri pana acestea se inchid bine. Aceste erori sunt greselile celor de la cadastru si nu ale noastre ale proprietarilor. Nu este mai simplu in situatii de suprapuneri virtuale si nu reale , cei de la cadastru sa refaca aceste documente si sa le dea proprietarilor. Asa ar fi corect.
Rezolvarea este f.simplă+exact cum v+au spus cei de la OCPI, formulaţi o cerere în acest sens +asta în caz că doriţi rezolvarea situaţiei. Se va face un raport de constatare , se va înregistra şi se va dispune printr+o încheiere care se comunică tuturor părţilor.
Dar trebuie ca aceast[ suprapunere virtuală să o anunţaţi în scris, la OCPI
liamic43 a scris:

Fiind o suprapunere virtuală aceasta se va rezolva la cererea formulată de proprietar la OCPI, Biroul local , pentru repoziționarea imobilului- conform art.27 al Ordin 785/2011(fost Ordin 634/2006)


Ordinul pe care il mentionati a fost in vigoare de la 09.07.2011 până la 30.08.2014, fiind abrogat prin Ordinul nr. 700/2014.

Domnul Loghin Andrei nu trebuie sa faca nicio cerere intrucat a precizat ca la teren a fost prezent un inspector OCPI care in urma verificarii la teren a intocmit un proces verbal de control prin care persoanele autorizate care au intocmit documentatiile cadastrale respective sunt obligate sa repozitioneze lucrarile pe care le-au facut, astfel incat sa se solutioneze suprapunerea virtuala.
In urma verificarii la teren a inspectorului , a deciziei luate de acesta si a repozitionarii imobilelor de catre autorizatii care le-au intocmit, proprietarii vor primi acasa documentatiile cu coordonatele corecte.
Stimată forumistă, nu reiese de nici unde că a fost un inspector care a întocmit un pv. de control ci că ar trebui să fie chemat pentru o verificare și un raport în acest sens.
Pe de altă parte, Ordin 700/2014 nu a modificat soluțiile arătate în O. 785/2011 ANCPI cu privire la problema unei suprapuneri virtuale.

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)
Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)
Salut.. am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august ... Marianade Marianade Salut.. Am cumpărat în 2018 o proprietate, iar din luna august a acestui an vreau să fac o dezmembrare de teren , dar mă pomenesc cu răspuns la cerere. ... (vezi toată discuția)