avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca.

Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca este inregula ca, contractul meu individual de munca sa nu fie semnat de catre angajator? Practic este o hartie care nu dovedeste cu nimic faptul ca sunt angajata firmei respective, ceea ce nu mi se pare in normal...
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:26, 29 Martie 2015
Cereti un extras din revisal si o adeverinta ca sunteti angajat, apoi mergeti la itm si faceti o verificare, simplu.
Un contract individual de munca nesemnata de ambele parti nu are cum sa-si produca efectele. Altfel spus, nu este valabil.
Sa presupunem (poate chiar asa s-a intamplat) ca Angajatorul nu a semnat contractul, insa l-a inregistrat si transmis in termenul legal in Reges, ulterior a platit si contributiile legale aferente. Ce se intampla in situatia asta, salariatul nu are contract de munca?
Transmiterea in REVISAL nu este o conditie ad validitatem a unui c.i.m.

Prin urmare, un c.i.m. nesemnat de ambele parti nu este un act juridic valabil.
De unde reiese ca semnatura Angajatorului este o conditie ad validitatem? Si mai ales in cazul contractului individual de munca?

Alte discuții în legătură

Contract fara semnatura donigao donigao Buna ziua, Speta: dosar complet de personal, insa de pe contractul individual de munca lipseste semnatura salariatului (omisiune), contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata alina0009 alina0009 Buna ziua, In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suciu_diana suciu_diana Buna seara, cat de legal este un contract de munca primit de angajat cu semnatura sa in copie si cea a angajatorului in original? Mai clar: la angajare, ... (vezi toată discuția)