avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti litigii de munca

In urma unei decizii a Curtii de Apel am fost reintegrat pe pozitia detinuta inainte de concediere.

Pentru perioada procesului - 24 luni, angajatorul a fost de acord sa plateasca despagubiri indexate.

Intrebarea mea pentu dvs este daca pentru aceasta perioada de 24 de luni am dreptul si la zilele de concediu de odihna. Angajatorul sustine ca nu, si contravaloarea concediul de odihna neefectuat este inclusa in cele 24 de luni platite. Practic, argumentatia lor este ca in decursul unui an, 11 luni sunt de activitate si una de concediu, ei nefiind dispusi sa plateasca suplimentar peste 12 luni.

Ce parere aveti? Cum pot sa argumentez in favoarea mea daca considerati ca am dreptul sa beneficiez de aceste zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 10 Martie 2016
Intr-adevar, aveti dreptul la CO pentru perioada aferenta.

Angajatorul dvs are dreptate din 12 luni de zile , o luna salariatul are CO pentru care primeste indemnizatia aferenta.

Va multumesc pentru raspuns. Intre timp am mai cautat pe forum si am vazut raspusurile dvs referitoare la restitutio ad integrum.

Totusi inca mi-e neclar inca daca angajatorul si-a achitat integral obligatiile fata de mine prin plata efectiva a celor 24 de luni. Inteleg ca prin aceasta plata, angajatorul sustine ca a cuprins si concediul de odihna aferent.

Practic, pe parcursul unui an de ex. suma maxima pe care urma sa mi-o plateasca era 12 luni x salariul net, reprezentand munca si concediu. Prin urmare, nu ar trebui sa cer ca si zilele de concediu aferente sa imi fie puse la dispozitie, nu? Si ar urma ca incepand de la reintegrare balanta zilelor mele de concediu sa inceapa de la zero?

Daca consideram cele 24 luni platite, inca 50 zile de concediu ar fi o dublare.
El a cuprins doar plata , nu si efectuarea propriu-zisa a lui.
Prin urmare, daca ipotetic maine s-ar inceta contractul de munca, angajatorul ar fi obligat sa plateasca aceste 50 zile de concediu?
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
ArcadieAldea, utilizator
In principiu, da , ar trebui sa vi le plateasca, intrucat dvs nu le-ati efectuat.

Alte discuții în legătură

Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)
Concediul medical diminueaza zilele de concediu de odihna aferente aceluiasi an ciovica ciovica Daca in ultimele 12 luni (in acest interval fiind cuprinsa perioada noiembrie 2008-decembrie 2009) salariatul a avut 90 zile concediu medical si a efectuat ... (vezi toată discuția)