avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua,
cu ce art treb sa ti dai demisia daca in perioada preavizului vreau sa mi iau concediu de odihna?pt ca pe acest an nu mi am luat concediu.ca lucrator comercial cum se calculeaza concediul?fiind angajata de 5 ani la firma respectiva
va multumesc si sper sa mi fiti de ajutor
Cel mai recent răspuns: auramitrea , utilizator 14:55, 30 Iunie 2009
De la data inregistrarii demisiei 15 zile.
Concediu de odihna nu vi se mai acorda pe anul acesta la acest angajator ci el va calcula cat va revine si vi-l va plati.
1. Demisia este un act unilateral de vointa a salariatului (art.79 din Codul muncii).
2. Se face notificarea de demisie, prin care aduceti la cunostinta angajatorului ca demisionati, dupa indeplinirea perioadei de preaviz specificata in contractul individual de munca (CIM).
3. In perioada de preaviz sunteti sub CIM cu angajatorul, deci trebuie sa respectati programul de lucru.
4. Daca va accepta angajatorul, in perioada de preaviz va puteti lua concediu de odihna. Daca nu v-il aproba trebuie sa v-il plateasca.
5. Numarul de zile de concediu de odihna anual, inscris in CIM, se imparte la 12 luni si se inmulteste cu numarul de luni lucrate din acest an si rezulta numarul de zile de CO cuvenit.
Nu conteaza ce functie detineti....in contractul individual de munca se stipuleaza ca beneficiati de 21 de zile de concediu anual .Puteti sa efectuati perioada de CO in preaviz , iar contractul de munca va inceta cu art 79 CM
Mult succes ,
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
in cazul acesta as putea sa mi dau demisia in baza art.79 din Codul muncii – Legea 53 /2003?
Da, iar Notificarea de demisie arata cam asa:

Catre,
S.C. ________________________________________

Domnule Administrator,
Subsemnatul(a) ___________ angajat(a) in functia/meseria _________ la _____________ , prin prezenta notificare va comunic incetarea contractului individual de munca prin demisie, conf. art. 79 ( ) din Codul muncii.

Perioada de preaviz de ____ zile calendaristice va decurge da la data prezentei pana la data de __________________ , iar cu data de ___________________ inceteaza activitatea mea la S.C. ________________ .

Va rog sa procedati la intocmirea documentelor necesare pentru incetarea contractului individual de munca!

Data _________________ Semnatura _____________________

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de munca oana13 oana13 Lucrez impreuna cu prietenul meu la aceeasi firma din mai anul trecut.Acum doua zile ne-am dat demisia pt ca am gasit un alt loc de munca loc de munca.Problema ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)