avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie.
Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie urmarita cu bunurile mobile si imobile, prezente si viitoare, in cazul neplatii la termen a sumei datorate. Debitorul nu a onorat plata si ulterior creditorul solicita punerea in executare a acestuia, asupra imobilului cu teren al sau.
Acest teren cu imobil este insa proprietate comuna cu o ruda a sa, si vreau sa stiu daca este posibila ducerea la indeplinire a acestei executari, sau ce credeti ca va hotara judecatorul in acest caz?

As dori sa stiu care este valoarea taxei judiciare de timbru si timbrul judiciar aferente contestatiei la executare.

Creanta este in valoare de 41.400 euro( debit conform titlurilor executorii)+ 7.743,60 lei( cheltuieli de executare, onorariu executor judecatoresc, taxa timbru)













Si inca ceva..... unde se plateste aceasta taxa judiciara?
Este posibila executarea acestor bunuri imobile chiar daca se afla in coprporietate, dar numai dupa un partaj judiciar.
Se poate proceda la executare silita a bunului, creditorul cerand partajarea si apoi executarea asupra bunului care cade in lotul debitorului. Taxa judiciara de timbru pentru contestatia la executare se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, dar nu poate depasi 194 lei. Taxa judiciara de timbru se plateste la primarie
La o valoare a bunurilor care urmeaza a fi executate de 70 mil lei vechi ce valoare are taxa judiciara?
Dar timbrul judiciar? Va rog sa ma ajutati, am inteles ca o contestatie la executare timbrata necorespunzator nu este luata in calcul.
Tocmai a raspuns D-na Florentina: 197 lei. Indiferent de valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta aceasta taxa de tb. de 197 lei nu poate fi depasita! Pe langa asta va trebui sa mai platiti si un timbru judiciar in valoare de 5 lei.
Doamna, timbrati cu cat puteti iar instanta, pana la termen este obligata sa va puna in vedere timbrajul corespunzator judecarii cererii. Doar daca , dupa ce vi s-a pus in vedere valoare taxei, nu a-ti timbrat corespunzator, abia atunci cererea de chemare in judecata se poate anula ca netimbrata.

Alte discuții în legătură

Contestator dat in debit de instanta pentru taxa de timbru??? dandanaua dandanaua O institutie publica formuleaza contestatie la executare pt.o hot.jud.prin care a fost obligata la chelt.de jud.catre reclamant.Instanta la care se introduce ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Oradea2020 Oradea2020 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am facut o cerere de suspendare si anulare a unei executari silite! Acum Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)
Partaj - taxa de timbru si altele gilisor gilisor In comunicarea adresa trimisa de judecatorie mi se cere, ca in termen de 10 zile sa precizez valoarea impozabila masei partajabile si sa timbrez cu 3% (cf. ... (vezi toată discuția)