avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare - recuperare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare - recuperare

am o intrebare pentru cei cunoscatori....daca este si un avocat specialist cu atat mai bine. Asadar...sunt subofiter si lucrez dupa un program 24 cu 48, insa cand vine vorba de recuperare.....aceste ore ni se repartizeaza in mod eronat dupa parerea mea..asadar...cum ar trebui legal sa se recupereze aceste ore? Mentionez ca in prezent ele ne sunt acordate astfel....cand ar trebui sa fiu de tura m-i se scad 24 de ore din cele care le aveam de recuperat....pana aici normal, numai ca, a doua si a treia zi, zile in care trebuiau sa fiu liber, m i se mai scad inca 8 ore pentru fiecare din cele 2 zile...astfel mie m i se scad 40 de ore pentru fiecare tura libera care o iau.
Cel mai recent răspuns: zha_ber , utilizator 17:54, 21 Iunie 2015
Care este motivatia angajatorului in ceea ce priveste scaderea orelor?
motivatia este ..,si am vazut o peronal ...ca este ordin primit sa se acorde astfel
Nu exista niciun act normativ care sa prevada asa ceva.

In speta, pentru 8 ore lucrate peste durata normala a timpului de munca se acorda tot 8 ore libere.

Care este durata timpului de munca prevazuta in actul de numire ?
fiind militari, nu avem un contract de munca, dar art. 18 din LG 284...privind salarizarea personalului ...., prevede ca pentru orele suplimentare se aplica Lg53 codul muncii.
OUG 83/2014 privind salarizarea bugetarilor în 2014,
Art.13 ^1
....
(5) Prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1), pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă o majorare de 75% din baza de calcul prevăzută la alin. (4).

(6) Dreptul prevăzut la alin. (5) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective şi se determină pe baza raportului dintre baza de calcul şi durata normală a timpului de lucru.


OUG nr. 83/2014 privind salarizarea bugetarilor in 2015:

Art. 12.
....
(5) Prevederile art. 13 alin. (5) – (8) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi în anul 2015.

Alte discuții în legătură

Schimbarea programului de lucru si calculul co cmaryus17 cmaryus17 Buna ziua.Incepand cu data de 10.02.2015 s-a schimbat programul de lucru al pompierilor pe baza unei metodologii care nu prea respecta codul muncii. In ... (vezi toată discuția)
Salarizare si plata orelor suplimentare marianrotaru marianrotaru Din februarie 2015 la ISU s-a modificat programul de lucru de la 24 cu 72 la 24 cu 48, rezultand foarte multe ore suplimentare. La momentula acesta calculul se ... (vezi toată discuția)
Cum e calculata ziua de concediu de odihna. de la ora 0:00 la ... Mihaibc Mihaibc Cum e calculata ziua de concediu de odihna. De la ora 0:00 la 24:00 sau doar prin raportare la programul normal. Altfel spus am 5 zile de concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)