avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ajutor in legatura cu furtul unui proiect pentru ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ajutor in legatura cu furtul unui proiect pentru Parlamentul European!

Eu am fost selectata stagiara arhitecta in Parlamentul European, Bruxelles. Mi s-a spus intr-un email inainte sa incep stagiul ca am fost selectata datorita experientei mele in Londra si aceasta a trezit ineteresul supervisorului meu (cel care m-a selectat).

In timpul celor 5 luni eu am ajutat la treburile parlamentului, dar am incercat sa propun si un proiect in Parlament100% lucrarea mea. In timpul stagaturii mele proiectul nu a fost luat in considerare prea mult deoarece nu prea primeam raspunsuri pozitive la intalniri. Am decis sa lucrez de una singura si in ultima zi a stagiaturii mele supervisorul meu a vazut raportul final al proiectului si fiind foarte incantat de el mi-a spus sa ma duc la seful lui sa ii las o copie si sa il prezint. Seful mi-a promis raspuns. Intre timp am aflat din presa ca proiectul meu a fost aprobat in parlamentul european si eu niciodata nu am fost instiintata nimic despre acest fapt.

Eu am salvat certificate, emailuri, mesaje plus originalele proiectului care sustin ca este lucrarea mea chiar semnate de supervisorul meu (cel care mi-a furat proiectul de altfel). De asemena am un certificat semna tot de el care verifica faptul ca proiectul meu nu reprezenta nici un interes in parlament in timpul stagiaturii mele, ei avand alte prioritati si ca am lucrat singura la el cu promisiunea ca el va recomanda proiectul meu dupa ce plec din Parlament.
Sfatuita de un avocat eu am facut urmatoarele:
1. Am cerut supervisorului meu sa ma informeze despre situatia curenta a proiectului, dar el nu mi-a dat nici un raspuns desi i-am aratat link-ul in care demonstra ca proiectul meu a fost votat sa fie implementat in Parlament.
2.am trimis emailuri in secretariatul general si presedintelui parlamentului european explicand ca este vorba de o inselatorie si mi s-au incalcat drepturile de autor. Nu am primit nici un email inapoi desi au trecut 3 saptamani de atunci.
3. am trimis o plangere administrativa care mi-a generat un cod la [ link extern ]
inca astept sa treaca cele 5 zile sa aflu daca e admisa sau nu plangerea.

As dori sa intreb urmatorea: Ce se poate face sa rezolv un astfel de caz? mi se pare ciudat ca secretariatul general nu mi-a dat nici macar un raspuns negativ in aceste 3 saptamani.

Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:18, 30 Iunie 2015
Puteti face o plangere penala. Este clar un caz de abuz de incredere. Depinde acum cum este reglementat si la ei. In plus, incalca si proprietatea intelectuala si s-ar putea sa se incadreze si la o infractiune ce tine de acest domeniu.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
Cristina Paisa, Avocat
Multumesc frumos de raspuns!

As fi dorit sa intreb daca totusi se mai poate face ceva astfel incat sa pot rezolva pe cale amiabila?

Nu inteleg de ce nu mi se raspunde direct avand in vedere ca este o problema grava si plangerea mea este sustinuta de dovezi.
Pentru a rezolva pe cale amiabila un asemenea conflict este necesar ca partea cealalta sa admita ca Dvs. sunteti autorul proiectului amintit.
Pana la sosirea raspunsului de la SCRT, pregatiti o oferta care sa va repuna in drepturi si eventuale conditii de cedare a drepturilor de autor daca doriti sa permiteti ca proiectul Dvs. sa fie utilizat de ei.
In cazul unui raspuns negativ, daca nu exista un for superior la care sa va adresati, urmati calea indicata de Doamna avocat in raspunsul anterior, este evident, din expunerea Dvs., ca este un abuz si trebuie tratat ca atare.
L.C.
Multumesc frumos de raspuns!

Exista o modalitate in care ma pot informa mai bine ce oferta sa propun?
In nici un mod nu vreau sa renunt la proiect: as dori ori sa il conduc eu ori sa se opreasca implementarea lui.

Buna ziua,
Cu placere! Pentru informatii detaliate puteti citi legea dreptului de autor si primele 3, 4 postari tematice din prima pagina a acestui topic.
Este posibil sa aveti nevoie de experienta unui consultant in domeniu asa ca, in pagina de consultanti a acestui forum gasiti specialisti in drepturi de autor si proprietate intelectuala cu care puteti comunica prin mesaje private pentru indrumare in ceea ce priveste intocmirea unei oferte/propunere/contract, care sa respecte drepturile ambelor parti in cazul unei eventuale colaborari.
Va doresc mult succes!
L.C.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Munca in uk buiavasi buiavasi Buna seara ! Am primit o oferta de munca la un hotel din Londra si schita contractului de munca pe care o anexez in attach cu rugamintea de a ma lamuri daca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in anglia destul de dubios Conrad Conrad Situatia este urmatoarea: Am aplicat online la un post disponibil la un hotel foarte respectat din Londra, mi sa transmis un chestionar l-am completat , dupa ... (vezi toată discuția)
Achizitie catel din strainatate, posibila inselaciune cu asigurarea daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , as avea o intrebare ; daca am vorbit prin email cu o persoana sa imi livreze gratis un catel si eu doar sa ii platesc suma de 50 ron ... (vezi toată discuția)