avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... am dreptul la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

am dreptul la pensie

bunaziua. Am 56 de ani si momentan nu lucrez. am lucrat in Romania 17 ani cu grupa 1 si am toate sporurile de toxicitate, ore de noapte, si alte sporuri. In Italia ma aflu de 22 de ani si am lucrat 16 ani in regula cu toate contributiile platite.As vrea sa stiu daca am dreptul la pensie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:00, 2 Iulie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
bunaziua. am primit raspunsul la intrebarea mea si va multumesc. mai am o mica intrebare. Stagiul militar se ia in considerare pentru vechimea in cimpul muncii sau se scade din virsta legala de pensionare?
Este stagiu asimilat si intre in calculul pensiei de limita de varsta si de invaliditate.
Nu intra in calculul pensiei anticipate sau anticipate partiale.
bunaziua.multumesc mult pentru raspuns.in momentul in care obtin pensie de drept, in Romania,pentru anii lucrati in Italia, mai am dreptul la pensie?
Pentru anii lucrati in Italia,primiti pensie de la statul Italian.

Alte discuții în legătură

Pot recupera taxele italia miaelaanusca54@gmail.com miaelaanusca54@gmail.com Bunaziua am lucrat 10 ani hn Italia si eu si sotul meu putem recupera taxele si contributel platite statului italian vrem sa ne retragem hn romhnia avem si ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru perioada lucrata in strainatate Anitek59 Anitek59 Buna ziua,sint asistenta madicala. Sint nascuta in 1959 .Am lucrat in tara in spital incepind di 1978 pina in 2002.Din 2002 lucrez in italia cu contract de ... (vezi toată discuția)
Sporul de toxicitate lilyana59 lilyana59 am primit decizia de pensionare ptr.o vechime de 37,5 ani ,d.c 15 in grupa 2,mi s-a dat 3 ani la virsta de pensionare,dar stiam ca se calculeaza 3 luni la ... (vezi toată discuția)