avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema asociati/administratori vanzare bun
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema asociati/administratori vanzare bun

Am o problema si nu stiu cum sa ies din incurcatura.
In 2012 am infiintat o firma impreuna cu o matusa. Am creditat eu firma si am cumparat un cap tractor + semiremorca, din banii mei proprii.
In firma nu s-au mai cumparat alte bunuri mobile sau imobile ci toate costurile au fost facute pentru reparatia/intretinerea TIR-ului.

Firma are ca obiect principal de activitate: 4941 - Transporturi rutiere de marfuri.

Intrucat profitul in ultima perioada era foarte mic m-am certat cu matusa.
Arat faptul ca din suma de 200.000lei cu cat am creditat eu pana in prezent firma, mi-am recuperat cu taraita aprox. 50.000lei.

Nu am incheiat nici un document intre mine si matusa mea prin care sa stipulez vreo clauza, ci singurul "contract" este actul constitutiv al firmei, iar din contabilitate reiese clar ca eu am venit cu aport de capital.

In actul constitutiv scrie:
"Dreptul de a administra si reprezenta societatea in toate raporturiile acesteia cu terte persoane fizice sau juridice, revine celor doi asociati. Puterile acestora sunt cele ce deriva din Legea 31/1990 modificata si republicata si din celelalte dispozitii legale in vigoare.
Hotararile administratorilor precum si orice operatiuni pot fi executate in mod valabil de oricare dintre cei doi administratori.
Asociatii pot delega reprezentarea societatii altor persoane, pe baza de procura scrisa, in urma adunarii generale a asociatilor"

Acum eu am gasit un client care vrea sa cumpere capul tractor si nu stiu daca eu pot sa-l vand fara acordul matusii care ar face cam orice sa imi recuperez eu banii cat mai greu.
Pe mine m-ar interesa sa vand TIR-ul sa-mi recuperez inca vreo 70.000lei iar apoi sa inchid firma ca nu vad motivul pentru care sa mai am o firma cu cineva care nu mai trage in aceeasi parte la caruta.
De recuperat bani de la ea, nu cred ca mai incape vorba.
Intrebarile mele sunt:
1) Pot sa vand capul tractor fara sa ma doara capul, fara acordul ei?
2) Daca il vand fara acordul ei, ce la ce reclamatii/procese m-as putea astepta din partea ei?

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
uciucubelu, utilizator

Alte discuții în legătură

Casco- actiune regres conducator auto rallu28 rallu28 Buna seara Indraznesc sa va retin atentia cu o speta tare interesanta si in acelasi timp cu rugamintea de a-mi oferi cateva sfaturi care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator d2b d2b Suntem patru asociati la un SRL nou infiintat. Pe langa faptul ca sunt si asociat sunt si administrator. De 3 luni de zile, ceielalti asociati refuza sa mai ... (vezi toată discuția)
Proprietar al unui auto declarat furat rrt rrt Buna Ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema, asupra careia va rog sa ma indrumati cu eventuale sfaturi. Speta ar fi urmatoarea: in anul 2007 am cumparat ... (vezi toată discuția)