avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare limita de varsta

Un salariat nascut in anul 1943 (72 de ani) a lucrat neintrerupt de peste 45 de ani in unitatea noastra. La data de 20.02.2012 (la 69 de ani) a solicitat (prin cerere) intocmirea dosarului de pensionare limita varsta si a cerut sa mai lucreze cateva luni, pana ce primeste decizia de pensionare de la Casa de Pensii.
Abia astazi 21.07.2015 am aflat ca respectivul este pensionar din anul 2012 (nu am aflat exact cu ce luna-nu a adus decizie de la Casa) si ca primeste atat pensia cat si salariul la unitatea noastra.
CIM-ul este cel vechi, nu a fost incetat, fiind inregistrat in revisal, primind si spor de vechime neintrerupta in munca.
Va rog sa-mi spuneti daca este incalcata legea si in ce fel, daca unitatea este (sau va fi) afectata, in cazul unui raspuns afirmativ sin partea Dvs. Cui ma pot adresa pentru remedierea problemei: Casei de Pensii sau salariatului pentru a intra in legalitate?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 30 Iulie 2015
In mod normal dupa ultimele modificari legislative , are voie sa cumuleze pensia cu salariul , nu ar trebui sa fie probleme .
~ Conținut șters la cerere ~
Suntem institutie cu capital privat
~ Conținut șters la cerere ~
Multumim pentru raspuns.
Nu sunt probleme nici macar cu sporul de vechime pe care il primeste si care s-a luat in calcul odata la pensie?
In cazul unui nou CIM nu pleca cu sporul de vechime de la 0?

Alte discuții în legătură

Salariat si pensionar in sectorul privat crinab crinab Unul dintre salariatii unei societati comerciale cu raspundere limitata doreste sa se pensioneze, indeplinind canditiile de pensionare. Acesta doreste ca sa ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Pensie DimitriP DimitriP Buna seara....as avea Prima speta consta in faptul ca o persoana si-a depus dosarul de pensie, si a primit si decizia de pensionare. Problema este ca ... (vezi toată discuția)