avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare seductie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare seductie

Bună ziua. Am o întrebare... dacă o persoană de 19 ani întreține un raport sexual cu una de 16, unde aceasta din urmă își declară clar consimțământul, dar amândoi își fac planuri de viitor, gândindu-se că peste câțiva ani își vor uni destinele.. este constituita infracțiunea de seducție ? Băiatul nu i-a cerut nicicum să se culce cu el și o va lua de soție, erau doar planuri de viitor. Țin să precizez și faptul că fata s-a despărțit de el, el avea numai intenții bune.
Cel mai recent răspuns: justarandom , utilizator 16:37, 27 Iulie 2015
Nu am remarcat ca infractiunea de seductie sa mai fie incriminata in noul CP.
La ce articol v-ati uitat si in ce cod?
Seductia nu mai este incriminata de Noul Cod Penal,a fost incriminata de vechiul Cod Penal(1968) la art.199.
... aici găsisem ceva, dar oare este noul sau vechiul cod penal ?

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2015
justarandom, utilizator
mai am o ultima intrebare. dacă i-a luat un cadou de ziua femeii - un cadou nesubstantial (flori + ciocolata)... doar pentru că era ziua femeii, nicidecum pentru alte motive ... poate fi cumva folosita impotriva lui chestia asta ?
In niciun caz.
Daca i-ar fi luat o supermasina sau un apartament atunci se putea considera ca ar fi cedat sub influenta cadoului.
Ciocolata si flori trebuia sa ii ofere la fiecare intalnire, cel putin flori, de la prea multa ciocolata putea da in diabet.;)

Alte discuții în legătură

Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)
Drept penal. infractiunea de seductie maruscag maruscag Buna, buna tuturor....am o mare nelamurie legat de infractiunea de seductie. Sunt studenta la drept, in Iasi, la Cuza. Si unul dintre subiectele de examen a ... (vezi toată discuția)
Rendes-vous juridic cu noul cod penal ContSters77883 ContSters77883 Ca student la Drept în anul III a fost o uşurare extraordinară să termin ultimul examen din sesiunea de vară, mai ales, că până acum, anul III mi s-a ... (vezi toată discuția)