avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare generala cu cintec (din nou)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare generala cu cintec (din nou)

in decursul anului trecut am deschis un topic referitor la nenumaratele incalcari ale legii ale presedintelui ales anul trecut. intrucit pina acum nu s-a rezolvat favorabil (dpdv al lui), in aceasta seara s-a revenit cu singurul puct care s-a putut discuta in aceasta seara in decursul a trei ore de discutii:
la sedinta din martie 2008, in adunarea generala s-a decis ca sa se faca contorizare separata la gaze. ideea era ca sa se plateasca cota parte din teava comuna investitorilor initiali si inaltarea acesteia pina la ultimul etaj astfel incit fiecare proprietar sa-si traga instalatie cind poate si are bani. sub forma unui tabel cu capul de afis scris in regula, la inceputul paginii, s-a umblat prin bloc pentru semnaturi pentru trei probleme: desfiintarea instalatiei vechi de gaze, scutire de la plata intretinerii sa se faca NUMAI pentru persoanele care nu locuiesc o luna intreaga la apartamentul cu pricina (legea spune 15 zile) si marirea penalitatilor la 0,02%.
in aceasta sedinta s-a discutat numai problema instalatiei de gaze si presedintele a tot marsat pe ideea ca acel tabel nominal tine loc de adunare generala, omitind faptul ca distrigaz i-a trimis raspuns ca cererea lui este ilegala atita timp cit pe scara mai sint utilizatori care nu s-au contorizat separat
pe data de 9.09.2008 a depus la distrigaz o cerere in acest sens la care i s-a raspuns negativ pe 23.09.2008. a revenit cu o a doua cerere pe data de 13.11.2008 dupa care a primit un raspuns telefonic ca raspunsul primit anterior este DEFINITIV SI NEREVIZUIBIL, fiiind in conformitate cu legile tarii
incepind cu luna martie, in temeiul tebelului cu pricina, presedintele nu a mai dat contabilei facturile pentru a le calcula cota parte ce revine fiecaruia dintre cei necontorizati, incercind in acest fel un santaj ordinar in asa fel incit sa-i determine a se contoriza si ei. astfel, nu s-au mai platit facturile pe martie, aprilie, mai si iunie, drept urmare, distrigaz (intre timp transformat in gdf suez energy romania) a trimis somatie de plata si ulterior act de debransare de la retea, moment in care au ridicat si contorul de gaze de pe instalatie veche, al carei proprietar este tot asociatia noastra. el a pretins ca unul din cei care sint necontorizati sa preia contractul asociatiei si sa raspunda pentru reparatiile ulterioare ale acesteia.
s-au facut deja 3 saptamini de cind acei proprietari nu au gaze din cauza acestei decizii. intre timp, unul s-a lasat nevoit sa-si traga instalatie de gaze in speranta ca va avea repede gaze, dar lucrurile merg destul de greu si nici acum nu i s-a facut punerea in functiune.
cum comentati acea decizie si actiunile ulterioare ale presedintelui ?

PS presedintele a sustinut sus si tare ca nu a primit niciun raspuns de la distrigaz, zilele trecute a mai facut inca o incercare la distrigaz in scopul ales de el, dar s-a lovit din nou de refuz. daca tot a fost acolo, daca ar fi avut interes, ar fi putut lua PE LOC copii dupa toate raspunsurile la cererile lui. in sedinta i-am propus sa mergem impreuna la distrigaz pentru a-l ajuta in obtinerea acestora in scopul informarii proprietarilor, dar a afirmat ca nu are de ce sa ia acest raspuns atita timp cit exista decizia adunarii generale. asta nu denota decit faptul ca a primit si cunoaste ilegalitatea acelei decizii si nu vrea ca proprietarii sa afle de ea
Cel mai recent răspuns: tonyyyy , utilizator 11:22, 12 Iulie 2009
Este acelasi presedinte despre care ne povesteati ca a facut lucruri bune de cand a fost ales (parca la problema cu restantierii....)?
Sigur ca este un abuz grosolan. Locatarii care au fost lipsiti de gaz din cauza lui se pot asocia ad-hoc si chema in judecata pentru ca i-a lipsit de dreptul de a se folosi de utilitati dupa cum considera ei. In calitate de presedinte trebuia sa tina in administrare vechea conducta de gaz pana cand si ultimul locatar s-ar fi debransat.
Cat despre procentul de penalizari despre care n-ati mai apucat sa vorbiti in adunare...este 0.2% / zi., nu 0.02%. Atentie!
Presedintele Dv., dupa cum il descrieti aici are, in general, o atitudine abuziva....dar dupa experienta pe care o am cred ca asta poate decurge si din comportamentul locatarilor.
Daca doreste marirea perioadei de la 15 zile la 30 zile, marirea procentului de penalizare, fortarea contorizarii la toti locatarii, inseamna ca la Dv. in asociatie, locatarii cam mint in legatura cu absenta din apartament, au restante consistente si cei mai "ambitiosi restantieri" sunt cei necontorizati la gaze. Gresesc?
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
elga50, moderator
dintr-o greseala de editare am tastat 0,02% in loc de 0,2%
nu este vorba despre acelasi presedinte, acesta a fost ales anul trecut in martie, cind erau mai putini restantieri decit acum
si gresiti ... este vorba despre un restantier cu 6 luni, unul cu 5 luni, 2 cu 4 luni si vreo 8-9 cu o singura luna. la o asociatie de 44 apartamente. la infiintarea asociatiei erau peste 1/3 cu restante mai vechi de 5 luni ... ce mai ... doar 4-5 erau cu restantele la zi, dar nu au fost oprite niciodata vreuna dintre utilitati. iar acum, cu acesti restantieri, brusc "nu au mai fost bani sa se plateasca facturile de gaze" dvs chiar credeti astfel de baliverne ?
nu am inteles ce legatura are "marirea perioadei de la 15 zile la 30 zile, marirea procentului de penalizare, fortarea contorizarii la toti locatarii" cu faptul ca presedintele nu a dat contabilei facturile de gaze pe ultimele 4 luni sa calculeze cotele celor care au ramas pe instalatia veche. si nici cu declararea persoanelor care locuiesc in condominiu. poate reusiti sa va faceti inteleasa
inca ceva, dintre restantieri, numai unul este dintre cei necontorizati, iar unul (contorizat) chiar face parte chiar dintre cei din comitet si care tin partea presedintelui cu inversunare pe o decizie ilegala, confirmata prin raspunsurile distrigaz (gdf suez energy romania), raspunsuri pe care presedintele refuza cu insistenta sa le ridice de la sediul firmei sustinind ca decizia adunarii generale primeaza in fata legilor romaniei, legi date de parlament, vaidate de presedinte si publicate in monitorul oficial
cit despre asocierea pentru proces, stiti prea bine cit dureaza un astfel de proces, perioada in care acestia nu pot beneficia de utilizarea uneia dintre partile comune cu care a fost inzestrat blocul inca de la punerea in functiune, traind ca in anii '60-'70, cu butelie sau chiar fara niciun fel de gaze. noroc cu coptoarele cu microunde si plitele electrice
felix34 a scris:

nu am inteles ce legatura are "marirea perioadei de la 15 zile la 30 zile, marirea procentului de penalizare, fortarea contorizarii la toti locatarii" cu faptul ca presedintele nu a dat contabilei facturile de gaze pe ultimele 4 luni sa calculeze cotele celor care au ramas pe instalatia veche. si nici cu declararea persoanelor care locuiesc in condominiu. poate reusiti sa va faceti inteleasa

Legatura o faceam cu ordinea de zi a AG in care nu s-a mai apucat sa se discute toate punctele de pe ordinea de zi. Asa cum ne-ati infatisat Dv.
Ca nu vrea sa plateasca factura la GDF Suez poate avea legatura numai cu pricina pe care ar avea-o cu o parte dintre necontorizati.
M-am facut inteleasa sau trebuie sa detaliez?
marirea perioadei de la 15 la 30 a fost luata printr-un tabel pe cae l-au semnat majoritatea proprietarilor. nu contest acest lucru, ci numai legalitatea acestei masuri, pentru care chiar nu se merita o pierdere de timp in justitie, singura modalitate (se pare) de anulare a acestei decizii, conform legii 230. drept argument va ofer art 17 (1) din HG1588 :
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale ;

pricina cu vecinii respectivi presedintele a provocat-o. inca de anul trecut i-a amenintat ca o sa-i lase fara gaze, ceea ce s-a confirmat acum citeva luni cind a decis sa nu mai dea facturile de gaze la calculat pentru acele persoane si nu a mai platit acele facturi sub pretextul faptului ca s-a luat acea decizie de contorizare separata a gazelor pentru toti cei de pe scara, decizie ilegala dealtfel. nu vi se pare ca aceasta reprezinta o dovada de santaj in vederea obligarii acestora de a se contoriza separat ? ce lege obliga pe acestia sa faca acest lucru ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2009
ContSters61266, utilizator
Problema cu 15-30 zile a mai fost dezbatuta pana la saturatie pe forum si chiar......nu mai are rost sa discutam.
Problema cu gazele, am spus si mai repet: este un abuz (am argumentat de ce cred ca a recurs la acest abuz).
El avea obligatia sa se lupte cu toate situatiile dificile din asociatie, sa nu puna conditii de contorizare celor care nu doresc acest lucru si nici nu sunt obligati de vreo lege si in niciun caz sa-i santajeze. De aceea am spus ca un proces ar fi de facut pentru ca, dincolo de intarzierea cu care s-ar da verdictul, il poate invata minte ca nu orice zboara se mananca..
Mai lungim discutia asta, inutil?
Presedintele Dv. este un abuziv si un rau-voitor. I-am pus stampila, sa nu mai ziceti ca interpretez eu nu stiu cum si ca apar gasca jefuitorilor si ticalosilor din asociatii.......

Alte discuții în legătură

Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala magnolia1969 magnolia1969 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a ... (vezi toată discuția)
Separare gaze udau_1966 udau_1966 in asociatia noastra,din constructive,2 scari de bloc,fiecare cu 33 apartamente sunt alimentate de la un punct comun cu gaze.problema este urmatoarea:una din ... (vezi toată discuția)