avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj unui bun neînregistrat nici pe unul din soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj unui bun neînregistrat nici pe unul din soti

în timpul căsătoriei am procurat un autovehicol care l-am înregistrat pe numele mamei(ambii am fost deacord cu acest lucru)
Acum fiind în proces de divort si partj sotul doresde prin instanta de judecată să demonstreze că autovehicolul e cumpărat din banii nostri si săl anexeze la partaj . Ce sanse are s-o facă ? are de gănd să născocească fel de fel de minciuni numai s-al cîstige.Eu din contra nu as dori să recurg la minciuni.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:09, 15 Iulie 2009
Ce minciuni poate sa nascoceasca sotul, atat timp ce dumneavoastra chiar recunoasteti ca autoturismul a fost cumparat in timpul casatoriei?
Nu vi se pare normal sa faca parte din bunurile supuse partajului?
da dar masina e înregistrată de numele mame? si ce dacă e cunpărată pe banii nostri ,proprietar e ea
Si chiar vi se pare corect ca ea sa nu fie inclusa in masa bunurilor partajabile....?
Si mai spuneti ca sotul nascoceste fel de fel de minciuni....#-o
Conteaza mai putin cine figureaza ca proprietar al masinii fata de cine a stapanit in fapt autovehiculul. Daca dvs sau sotul ati folosit masina dupa achizitie, atunci desigur ca sotul dvs are tot dreptul si toate sansele sa dovedeasca faptul ca inregistrarea mamei dvs ca proprietar a fost simulata. Daca mama dvs a fost cea care a folosit masina, atunci se poate interpreta ca dvs si sotul i-ati facut un cadou (sau mai juridic vorbind, o donatie) reprezentand banii de masina.
noi întradevăr niciodată nu am folosit masina ,nici unul din noi măcar o dată nu s-a suit la volanul ei ,doar mama. multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj... georgeta_bursuc georgeta_bursuc Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta partajului. Pe scurt: am cumparat un ap. in timpul casatoriei cu bani din donatia mamei mele, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort+partaj anamaria13 anamaria13 Sunt casatorit de 10 anu si avem 2 copii minori. Intrebari: 1. La casatorie, eu am avut o garsoniera pe care ulterior am vandut-o si am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)