avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata integrala a impozitului pentru succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata integrala a impozitului pentru succesiune partiala

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns (eventual si articolele din legile aplicabile) la urmatoarea problema:
Strabunicul a decedat cu multi ani in urma si nu s-a facut succesiunea. A avut trei copii:2 baieti si o fata (bunica mea). Intre timp, a murit si unul dintre baieti, lasand mostenitori 4 copii (nu au dezbatut succesiunea). Strabunicul a avut 2 titluri de proprietAte. Unul pe care e trecut singur, iar, in fapt, ca urmare a intelegerii, pamantul e folosit de cei 4 nepoti, iar un altul pe care e trecut batranul si cei doi baieti ai sai, in calitate de comostenitori ai stra-strabunicului. Pamantul de pe acest titlu este folosit in fapt de baiatul ramas in viata, de fiica strabunicului si o f mica parte de cei 4 nepoti. Pe acest titlu noi am vrea sa dezbatem succesiunea si bunica sa intre in posesia terenului sau. Problema este k ar trebui sa dezbatem si succesiunea fiului decedat. La primarie, pe numele fiului decedat apare impozit neplatit 8000 de lei. Cei patru nepoti nu vor sa plateasca, nu vor sa vanda la pretul mai mic ce le e oferit (pt ca nu au acte). Vreau sa va intreb daca am vrea sa dezbatem o succesiune partiala doar pe titlul al doilea, oare se poate sa dezbatem partial si succesiunea fiului decedat si a strabunicului? Apoi, impozitul se datoreaza pe persoana sau pe titlu de proprietate? Adica, exista vreo cale sa evitam plata celor 8000 de lei si sa facem totusi succesiunea? Asteptam de vreo 3 luni sa plateasca, dar nu au cum. Dupa emiterea titlului de mostenitor seoate face la notariat un partaj voluntar care sa tina loc de iesire din indiviziune si sa se poata face inscrierea in cartea funciara pe baza acestuia?
Va multumesc pentru atentia si raspunsurile dvs.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Mostenire - rog lamuriri ramiha ramiha Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat acum 3 ani. Avea de recuperat o suprafata de teren de la primaria ... (vezi toată discuția)