avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegere in lipsa membru comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegere in lipsa membru comitet executiv

In cadrul adunarii generale se alege ca membru al com. executiv o persoana care nu este prezenta la adunare si care nu semneaza p.v. al adunarii la incheiere dar nici ulterior acesteia.Hotararile acelei A.G. a propriet nu sant comunicate niciodata proprietarilor.Daca hotararea nu a fost atacata in instanta ea ramane valida si acea persoana se poate reactiva ca membru al asociatiei dupa 1 an sa zicem?
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 16:16, 27 Septembrie 2015
acea persoana se poate reactiva ca membru al asociatiei dupa 1 an sa zicem?

Sa clarificam aspectele
Exista distinctie majora intre membru al asociatiei de proprietari si membru al comitetului execiv din cadrul asociatiei de proprietari
Am precizat distinctia intre cele 2 calitati,deoarece legiutorul a prevazut ca nu pot fi alesi in functiile de reprezentare ale asociatiei de proprietari decat membrii proprietari
Proprietarul poate obtine calitatea de membru proprietar numai in urma acordului de asociere la asociatia de proprietari
Daca hotararea nu a fost atacata in termen legal prevazut ,inseamna ca aceasta opereaza,
respectiv persoana votata sa devina membru in comitetul executiv poate sa preia functia
De regula, se alege in comitet cineva care vrea sa fie ales, deci isi depune candidatura.
In aceasta situatie poate sa fie ales chiar daca in ziua cu pricina lipseste fizic de la adunare.
Si, repet, acel locatar si-a arat disponibilitatea de a face parte din comitet.
Precizez persoana in cauza este membru al asociatiei a fost aleasa in comitet desi absenta la adunare dar nu a preluat functia timp de un an dupa adunare ma intreb cum putea opera hotararea in conditiile in care procesul verbal al acelei adunari nu a fost semnat decat de un membru al comitetului (presedintele) insuficient pentru putea fi adoptata .
tomasso a scris:


procesul verbal al acelei adunari nu a fost semnat decat de un membru al comitetului (presedintele) insuficient pentru putea fi adoptata .

La adunarea generala respectiva a participat numai presedintele de asociatie??

Evident ca au fost prezente mai multe persoane. .

Alte discuții în legătură

Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari nity nity Buna ziua! Sunt administrator al unui bloc din Brasov si am urmatoarea intrebare: S-a convocat o sedinta extraordinara si s-au ales membrii comitetului ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)