avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic fara experienta
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic fara experienta

urmeaza sa ma angajez consilier juridic si am si eu nevoie de cateva sfaturi in ceea ce priveste activitatea desfasurata in acest domeniu. am terminat dreptul de 2 ani si in tot acest timp am disperat cautandu-mi un loc de munca, acum ca mi s-a oferit sansa de a lucra imi e groaza ca nu am sa fac fata cerintelor postului.
astept sfaturi (si pareri) de la cei care au bunavointa sa le dea !

Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 01:35, 31 Iulie 2009
Pui mana pe carte, daca nu esti singurul jurist intrebi, daca esti singurul jurist intrebi pe altii, din alta parte. Presupune si activitate in instanta ? Este societate comerciala cu angajati multi ? Depinde de profilul si problemele curente ale societatii.
Gabriel S a scris:

Pui mana pe carte, daca nu esti singurul jurist intrebi, daca esti singurul jurist intrebi pe altii, din alta parte. Presupune si activitate in instanta ? Este societate comerciala cu angajati multi ? Depinde de profilul si problemele curente ale societatii.

este vb despre regia drumuri si poduri cluj... mai sunt si alti jurisit pe acolo dar sti cum este cand te duci nou si mai esti si ,,bata''.
poti sa incepi sa te uiti peste dosarele la care lucreaza ei, sa vezi cam ce fel de probleme au si incepi sa revezi legislatia aferenta
Toti au fost intai incepatori in meserie, asa ca nu trebuie sa te jenezi, intreaba-i. Ei stiu ca nu ai lucrat ca jurist si este firesc sa ai o perioada de acomodare.
presupun ca ai un sef, discuta cu el despre care vor fi sarcinile tale ca sa stii pe ce sa te concentrezi
Fii atent la tot ce se intampla in jurul tau, ca sa inveti din mers
Fa-ti timp pentru documentare
Daca nu stii ceva, recunoaste, sau taci si du-te sa te documentezi privind raspunsul corect, decat sa spui "prostioare"

Succes, nu te speria, toti au trecut prin asta, doar asa vei invata
Nu fii arogant cu colegii si incearca sa le fii de folos si sa colaborezi.
Sfatul meu: nu te stresa! Fii convinsa ca nimeni nu s-a nascut invatat si nu te vor trimite din prima zi cu dosare in instanta ....Te vor ajuta si colegii cu siguranta, asa ca nu ai de ce sa fii nelinistita!
Bafta!=D>
Si intre timp, poti sa cauti si legislatia specifica locului de munca si sa mai citesti cate putin.
Apropiete de colegi si incearca sa mentii o atmosfera placuta la locul de munca. Si nu uita....nu are rost sa te stresezi; stresul dauneaza si nicdecum nu ajuta.
Succes in profesie....;)

Alte discuții în legătură

Sa vedeti viitorul juridic cu ochii unui student la drept stef23 stef23 probabil multi dintre dumneavoastra ati absolvit de ani buni facultatea care ma face sa visez noaptea numai legi si sa ma trezesc dimineata intrebandu-ma de ... (vezi toată discuția)
Licenta in drept - sfaturi pentru angajare? Berbecutu Berbecutu Numele meu este Berbec Laurentiu Ovidiu,sunt absolvent al Facultatii de Drept Valahia Targoviste,sunt licentiat si as vrea sa ma angajez in domeniu,insa in ... (vezi toată discuția)
Ajutor-carierã Sacred Sacred Bună ziua! Pentru început mă voi prezenta:Sunt un băiat de 14 ani din Galaţi-ştiu că e prematur să vorbesc despre asta acum deoarece de abia am intrat ... (vezi toată discuția)