avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza scolarizare - desfiintare contract cu acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza scolarizare - desfiintare contract cu acordul ambelor parti

Buna ziua,

Lucrez intr-o corporatie si am o clauza pe 2 ani sau 10 000 eur. Intrebarea este, daca reusesc negocierea de desfintarea contractului cu acordul ambelor parti cu seful meu, pot cei de la HR sa intenteze proces impotriva mea cu scopul recuperarii sumei de 10 000 eur? sau ma pot obliga sa semnez pentru alt post in cadrul aceleiasi firme?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 8 Martie 2016
Dacă încetați efectele contractului amiabil nu mai aveți bani de dat.
Poate ca ar fi bine sa aveți și avocat când va fi cazul sa semnați actul și nu aveți deloc cunostiinta juridice.
Este o suma maricica. ..
Ce anume lucrați?
Team leader- "sef formatie". Pentru a 2-a informatie aveti un raspuns? Pot fi obligat sa lucrez pe alt post/alt segment(sectie)?
1. Art.3 C.mun.
...
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

2. Clauza respectiva pentru ce este incheiata?
Am fost inginer trainee... adica am fost efectiv plimbat prin fabrica 1 an, timp in care am avut niste "fise de scolarizare" pe diferite departamente semnate de catre ambele parti. Dupa care mi s-a dat dreptul sa aleg un anumit post, cu anumite promisiuni verbale, pe care eu l-a momentul respectiv le-am luat drept adevaruri(lesson learned).
Nimeni nu va poate obliga sa acceptati alt post dar exista clauza de reziliere.
Practic nici ce lucrați acum nu puteți fi obligat.

Prin act adițional acceptat de ambele părți se poate sa lucrați în alt segment.

Alte discuții în legătură

Clauza formare profesionala tirsecristian tirsecristian buna ziua as vrea sa stiu si eu, va rog, daca in contractul individual de munca nu este stipulata nici o clauza de formare profesionala dar este stipulata in ... (vezi toată discuția)
Demisie cu clauza Djsmiley90 Djsmiley90 Daca am venit calificat la o firma și ei apoi m-au autorizat și mi-au pus o clauză de reziliere de 100 mil pe 2 ani..cum pot sa îmi dau demisia fara să ... (vezi toată discuția)
Problema cu act aditional si contract de prelungire a locului de munca dupa data semnarii actului aditional mihaela30sim mihaela30sim In 26.11.2013, firma la care lucrez mi-a adus un act aditional de semnat prin care imi marea salariul , dar in acelasi timp ma obliga sa stau un an la ei cu ... (vezi toată discuția)