avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS platibil de PFA in 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS platibil de PFA in 2016

Buna ziua ,

Pe tema prezentata de dvs apare o contradictie ( cel putin dupa parerea mea). Si anume , intre:

"Astfel, dacă un PFA realizează un venit net anual de 800 lei, va fi pus în situația de a plăti CAS de 1.181 lei/an, mai mult decât venitul net obținut.


si


"Contribuția de asigurări sociale este obligatorie, însă nu pentru toate categoriile de PFA. Concret, există câteva categorii de PFA care nu contribuie la pensii.

Pe această listă se înscriu contribuabilii al căror venit net anual, obținut în anul fiscal precedent, respectiv valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat (35% x 2.681 lei = 938,35 lei)."

Unde gresesc eu sau care este explicatia?

Alte discuții în legătură

Neclaritati declaratie d600 alina_sava alina_sava buna ziua, sunt PFI (profesie liberala), sistem real, din august 2013. pe anul 2013 si 2014 nu am depus declaratia d600, dar in baza declaratiilor d200 si ... (vezi toată discuția)
La o intreprindere individuala platesc cas de cand? dorelpetru dorelpetru Buna ziua ! As dori sa infiintez o Iitr.Ind. cu activ in cresterea animalelor,in scopul accesarii submasurii 6.1,fonduri europene.(conditie obligatorie pt ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensii - cas pt pfa licaon licaon Buna ziua, Am un PFA la norma de venit, si as dori sa stiu daca este obligatoriu sa platesc pensia la stat sau pot sa inchei o pensie privata, doresc sa ... (vezi toată discuția)