avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibilitate de suspendare conditionata in cazul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibilitate de suspendare conditionata in cazul RECIDIVEI

Buna ziua. Am o intrebare. O persoana a savarsit o infractiune de talharie si a fost condamnat cu suspendare si i s-a dat un termen de incercare de 5 ani. In interiorul acelui termen de incercare a mai savarsit o infractiune de REFUZ DE PRELEVARE A PROBELOR DE SANGE (infractiune rutiera). Ce sanse sunt pentru acea persoana sa beneficieze de suspendare in cazul celei de-a doua infractiuni ?? Tinand cont de faptul ca e o infractiune usoara, care pe noul cod cred ca poate beneficia si de amanarea executarii pedepsei, are vreo sansa ? Avem de-a face cu o recidiva postcondamnatorie in aceasta situatie ? E vreo sansa sa scape cu suspendare sau se va revoca suspendarea conditionata a pedepsei anterior primite? Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: cezarad , utilizator 19:15, 22 Martie 2016
Doar daca il achita pentru noua infractiune, daca il condamna se aduna pedepsele si se executa in regim privativ de libertate.
Multumesc pentru raspuns, dle avocat!
Dar imi permit sa mai revin cu o intrebare. In aceasta situatie, acel inculpat mai poate cere ACHITAREA, daca a recunoscut savarsirea faptei ? Renuntarea la aplicarea pedepsei (deci art. 80 NCP) banuiesc ca e exclus, amanarea executarii pedepsei (art. 82 NCP) de-asemeni este exclus. Atunci ce poate el cere intr-o astfel de situatie ? Poate cere o amenda penala ? Si daca poate solicita o amenda penala, are vreo sansa in cazul in care se accepta amenda, sa nu se adune pedepsele ? E vreo sansa sa nu faca inchisoare in acest caz? De pilda daca se cere achitarea prin prisma lipsei de pericol social , deci prin prisma art.396 alin.1 din NCPP, raportat la art.19 din Legea 255/2013 şi art.5 din Noul cod penal, e singura cale de a scapa de pedeapsa ? Multumesc!!!
Nu vad posibil, discutam totusi de o infractiune de pericol.
E vreo sansa la amenda penala, in caz de RECIDIVA ? Stiu 100% ca in cazul unei persoane care nu era recidivista, s-a obtinut amenda penala la infractiune rutiera, chiar si cu vatamarea corporala (din culpa) a persoanei vatamate. In caz de recidiva se mai poate pleda pe marginea unei amenzi penale ? Si daca da, cum s-ar ADUNA vechea pedeapsa , cu amenda penala? Practic ar ramane doar vechea pedeapsa ?

Alte discuții în legătură

Achitare in cazul recunoasterii vinovatiei ? cezarad cezarad Buna ziua. Intr-un dosar, un inculpat a sustras niste bunuri unui coleg de camera, in valoare de doar 1000 lei. El a fost trimis in judecata, si la primul ... (vezi toată discuția)
Contopire sí revocarea pedepselor Bencipici Bencipici Buna Ám ő condamnare de trei ani cu suspendare in urma contopirii a patru pedepse ( vechiul cod penal).Daca acum ajung la ő condamnare se revoca pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare??? dd84 dd84 Buna ziua, As dori sa va adresez urmatoarele intrebari. O persoana a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru furt calificat. A fost ... (vezi toată discuția)