avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 22 Ianuarie 2016
Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte) beneficiati de stimulentul de insertie de la data reluarii activitatii si pana inclusiv in ziua in care implineste copilul 2 ani.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Scuze ca intervin, dar am o nelamurire la acest subiect:
Optezi pentru ccc pentru pana la 1 an, cu 85% indemnizatie, iar daca incepi munca cu o zi mai devreme, primesti stimulentul pana la 2 ani?
intr-adevar, asa este.

OUG nr.111/2010
Art. 7. – (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada.
(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

HG nr.52 din 19 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor

art.12
(1) Stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se acordă lunar persoanelor îndreptăţite care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi a indemnizaţiei lunare prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, dacă acestea realizează venituri supuse impozitului, după cum urmează:

a) înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, în situaţia prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţă;
.....

Deoarece ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an a copilului, pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an, respectiv 11 luni , dupa cum tatal copilului indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta.
Buna ziua,
In cazul in care optez pentru 1 an, tatal poate beneficia dpdv legal de acea luna de CIC, dar, de facto, nu poate lipsi de la serviciu, am primit de la angajatorul meu urmatoarea varianta:
La implinirea a 11 luni ma intorc la serviciu si intru in CIC fara plata, urmand a-mi relua activitatea la 12 luni -1 zi a fetitei.
In acest caz mai pot primi stimulent?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Dreptul la stimulent insertie 500 de lei gabrielavoinea gabrielavoinea Buna ziua! Am nascut in februarie 2012, lucrand in invatamant si nefiind cadru didactic titular la vremea aceea, am optat pentru CCC de 2 ani. Dar s-a ivit ... (vezi toată discuția)